Competiții

Victorie cu lidera grupei pentru BSC NISTRU CHIȘINĂU în Liga Campionilor!

BSC Nistru Chișinău – Recreativo de Huelva 8-7 (2-3, 2-2, 4-2)

Vezi clasamentul final al Grupei G

BSC Nistru Chișinău a obținut o victorie de palmares într-un meci nebun cu lidera Grupei G, Recreativo de Huelva (Spania), din cadrul Ligii Campionilor la fotbal pe plajă (Euro Winners Cup)! Moldovenii veneau după două înfrângeri și erau dornici de revanșă, ceea ce le-a reușit cu prisosință, într-o partidă ce a abundat în faze de gol, cu răsturnări spectaculoase de situație și de scor.

Meci cu scântei

Evenimentele și-au început desfășurarea cu iuțeala fulgerului. Doar la minut de la fluierul de start al arbitrului, chișinăuienii deja conduceau prin golul marcat de apărătorul Serghei Schițenco. În două minute formația spaniolă restabilește echilibrul pe tabela de marcaj, însă portarul nostru, Ruslan Istrati își aduce iarăși echipa în avantaj, scor 2-1. Pe final de repriză, însă, cei de la Recreativo de Huelva marchează de două ori, plecând victorioși la pauză.

După reluarea meciului, compatriotul nostru Alexandr Ceh restabilește egalitatea, ca în scurt timp goalkeeperul Ruslan Istrati să mai înscrie o dată, 4-3 pentru Nistru! Ibericii însă nici gând să cedeze, reușind până la finalul reprizei să marcheze și ei de două ori: 4-5.

„Nebunia”, în sensul bun al cuvântului, continuă și în mitanul al treilea. Mai întâi formația spaniolă a mărit din diferență, în primul minut de joc, ca apoi echipa chișinăuiană să se dezlănțuie: Leonid Podlesnov marchează imediat la reluarea de la centrul terenului, ca tot el peste un minut să egaleze: 6-6. Ca apoi timp de doar un minut să se remarce Alexandru Sîrghi și Dumitru Graur, 8-6! După care adversarii noștri mai mult de jumătate de repriză au încercat în disperare să marcheze, reușindu-le acest lucru doar cu câteva secunde înainte de sfârșitul partidei, scor final 8-7 pentru campioana Moldovei.  

Lupta titanilor

Băieții de la Nistru Chișinău, conduși de pe banca tehnică de Ruslan Pernai, au făcut o figură frumoasă la aceste competiții, cedând primele locuri în clasament unor granzi veritabili ai Europei. Ei și-au continuat evoluția în faza eliminatorie (fiind cea mai bună formație clasată pe un loc 4 în cele 9 grupe), unde au înfruntat echipa Levante UD (Spania), cedând cu 2-6 (pentru ai noștri au înscris Dumitru Maga și Leonid Podlesnov). De remarcat că golgheterul echipei noastre deocamdată este L. Podlesnov, cu 5 reușite în palmares.

În celălalt meci al zilei din cadrul grupei G, unul la fel de incendiar ca și primul, Real Münster a smuls în ultimele secunde victoria în fața celor de la Grande Motte Pyramide BS – scor 4-3 (0-2, 3-0, 1-1) – asigurându-și astfel accederea în faza play-off a Ligii Campionilor. 

Mai jos vă prezentăm clasamentul final al grupei G din cadrul Euro Winners Cup 2023.

1 Recreativo Huelva63201814+406
2 Real Münster3210107+302
3 Grande Motte PBS3210119+203
4 BSC Nistru33101322-905

BSC Nistru Chișinău evoluează în următoarea componenţă: portari Ruslan ISTRATI, Nicolae GARANOVSCHI, fundași Grigore COJOCARI, Dumitru GRAUR, Alexandru SÎRGHI, Alexandr CEH, Dumitru MAGA, Artiom TURTA, TOADER, atacanți Leonid PODLESNOV, Serghei SCHIȚENCO, Evgheni BOROVSCHI.

Antrenor principal Ruslan PERNAI.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *