FSFPM

Start fulminant de campionat

Campionatul Republicii la Moldova la fotbal pe plajă a debutat în noul sezon sportiv pe 5 iunie curent la Stadionul Beach Soccer Arena din Parcul „La Izvor” al capitalei. Meciul inaugural a pus față în față echipele BSC Dubăsari și Steaua Dental Chișinău, în care câștig de cauză au avut stomatologii, scor 7-4.

În următoarele partide, formația Gratiești a surclasat fără drept de apel echipa Budești (5-1), iar Clubul Tineretea a reușit în a treia repriză să-și asigure supremația în duelul cu Next (6-3).

Cireașa de pe tort

Însă evenimentul central al zilei desigur că l-a constituit confruntarea dintre eternele rivale, care recent au disputat Supercupa Moldovei – BSC Nistru și CS Djoker, câștigat de primii într-o luptă acerbă. Iar meciul de sâmbătă nu a cedat cu nimic acelei finale de pomină, despre care subsemnatul am relatat săptămâna trecută pe site-ul beachsoccer.md și în paginile Gazetei de Chișinău.

De remarcat că evoluția echipei Nistru Chișinău, antrenată de selecționerul Ruslan Pernai, se află într-o vădită ascensiune, de la meci la meci. Partida a început în forță, portarii ambelor formații având ocazia să-și demonstreze măiestria, ceea ce și făcură numaidecât. Până la urmă, cei de la Nistru reușesc deschiderea scorului, prin căpitanul echipei Andrei Negară, care înscrie din fața porții. La începutul reprizei secunde Serghei Nicolaiciuc egalează printr-un gol dintr-o poziție similară.

Deznodământul

Deznodământul veni în partea a treia a meciului. „Djokeriștii” antrenați de Leonid Podlesnov organizează un adevărat asalt la poarta adversă. Mai întâi Victor Comlionoc țintește bara transversală. Atacurile vin în valuri, însă salvează portarul Ruslan Istrati. Apoi însă urmează un contraatac fulger marca Nistru Chișinău, oprit printr-un fault, penalty-ul fiind realizat cu calm de Andrei Florea.

Djoker răspunde cu aceeași monetă, de această dată prin lovitură de pedeapsă înscriind Serghei Nicolaiciuc (2-2). Următorul gol veni în execuția lui Grigore Cojocaru, care marchează cu capul după o pasă excelentă cu mâna a propriului portar, Ruslan Istrati: 3-2 pentru Nistru. Punctul pe i în această dispută încrâncenată a fost pus de supervedeta din România, Marian Măciucă, supranumit MACI, noua achiziție în echipa lui Ruslan Pernai. Astfel, el scăpă magistral de tutela apărătorului, trimițând puternic cu stângul mingea în plasă, scor final 4-2.

BSC Nistru – CS Djoker 4-2 (1-0, 0-1, 3-1).

Iulian BOGATU

Foto: Vadim CAFTANAT

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *