Competiții

Selecționata Moldovei va evolua la Jocurile Europene

Antrenorul echipei naționale de fotbal pe plajă, Ruslan Pernai, a anunțat componența lotului Moldovei care va evolua la Jocurile Europene de la Cracovia, regiunea Małopolska, Polonia, care se vor desfășura în perioada 21 iunie – 2 iulie 2023.

Portari: Ruslan Istrati și Nicolae Garanovschi; jucători de câmp: Nicolae Ignat, Leonid Podlesnov, Grigore Cojocari, Vasile Mîță, Dumitru Graur, Eugen Borovschi, Alexandru Sîrghi, Artiom Turta, Serghei Schițenco, Alexandr Ceh.

Băieții noștri se vor reuni în perioada 20-24 iunie într-un cantonament de pregătire la Arena Beach Soccer amplasată în Parcul „La Izvor” din Chișinău, unde vor avea loc antrenamente zilnice.

Delegația echipei naționale de fotbal pe plajă se va deplasa în Polonia pe 24 iunie, urmând a fi cazată în Satul Olimpic din orașul Cracovia. De remarcat că buna pregătire și deplasările echipei naționale de fotbal pe plajă sunt posibile și datorită sprijinului acordat de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (ASICS), partenera Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din R. Moldova.

Vă prezentăm programul meciurilor din perioada 27 iunie – 1 iulie, în orașul Tarnov, unde va juca selecționata Moldovei.

Programul meciurilor reprezentativei Moldovei, Grupa B:

27 iunie. Moldova – Elveția. Ora 18.30

28 iunie. Italia – Moldova. Ora 14.00

29 iunie. Ucraina – Moldova. Ora 14.00

În grupa A vor juca Polonia, Portugalia, Spania și Azerbaidjan.

Formațiile de pe primele două locuri din grupe se vor califica în semifinale. Câștigătoarele semifinalelor vor juca finala mare. Este programată și finala mică, în care echipele naționale vor lupta pentru medaliile de bronz.

Reamintim că naționala noastră s-a calificat la Jocurile Europene 2023 datorită câștigării Campionatului European, Divizia B, ediția 2022. Tricolorii au învins în toate cele 5 meciuri jucate la Arena din Parcul „La Izvor” al capitalei, 4-1 cu Malta și Anglia, 3-0 cu România, 5-1 cu Grecia și 5-3 cu Turcia în finală.

sursa: FMF

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *