Competiții

Ruslan Pernai: „Am câștigat încredere și experiență”

Echipa națională a Moldovei și-a încheiat evoluția la turneul de calificare pentru Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă 2024, desfășurat în perioada 2-9 iulie curent la Baku (Azerbaidjan). După calificarea în faza play-off, băieții noștri au cedat în etapa optimilor de finală puternicei selecționate a Ucrainei, scor 2-5.

Buna pregătire și deplasarea la acest turneu a selecționatei Moldovei au fost în mare parte asigurate de sprijinul acordat de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (ASICS), partenera Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din R. Moldova.

Ruslan Pernai, antrenorul principal al reprezentativei naționale, a ținut să remarce: „Deși nu ne-am calificat pentru etapa finală a Cupei Mondiale ce va avea loc în 2024 la Dubai (Emiratele Arabe Unite), echipa noastră a avut o prestație onorabilă, învingând în două meciuri din patru, inclusiv în cel disputat cu gazdele competiției. Astfel, am câștigat încredere și experiența atât de necesară în vederea unei evoluții reușite pentru viitor, ca să ne bucurăm în continuare suporterii.

Vreau să aduc deosebite și sincere mulțumiri jucătorilor noștri pentru implicație și dăruire, precum și în mod personal acelor persoane care ne acordă din plin susținere și încredere: Leonid Oleinicenco și Serghei Butelschi (președintele și respectiv directorul tehnic al FMF ); Eduard Crețu și Iurie Bulgăreanu (președintele și respectiv secretarul general al Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din R. Moldova); Alexandru Golban, responsabil de echipele naționale din cadrul FMF și directorul selecționatelor specializate; Eugen Capcelea, component al staffului tehnic; Serghei Ursul, director executiv al Socca Moldova ș.a.”

La Preliminariile de la Baku tricolorii au evoluat în următoarea componență:

Ruslan Istrati și Nicolae Garanovschi (ambii portari), Nicolae Ignat, Leonid Podlesnov, Grigore Cojocari, Vasile Mîță, Dumitru Graur, Evgheni Borovschi, Alexandru Sîrghi, Artiom Turta, Serghei Schițenco și Alexandr Ceh. Antrenor: Ruslan Pernai.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *