Arhivă

Suspans și aplauze pe plaja de la „Valea Morilor”

[:ro]Meciurile etapei ordinare a Campionatului național de fotbal pe plajă s-au desfășurat în data de 4 august curent pe terenul de nisip din Parcul „Valea Morilor” al capitalei. În prima confruntare a zilei AO Olimpia-Stels a primit replica celor de la BSC Dubăsari, debutanții aceste ediții de campionat.

Începutul meciului, sub aspectul avantajului, a aparținut echipei din capitală, însă oaspeții repede s-au acomodat și au echilibrat jocul. Scorul a fost deschis abia în repriza secundă de olimpici și s-a menținut astfel până la mijlocul mitanului al treilea, când Mihail Potrărescu, goalkeeperul formației din Dubăsari, a egalat printr-un șut puternic din penalty. Astfel, pentru a desemna echipa învingătoare a fost nevoie de o repriză suplimentară, în care chișinăuienii conduși de pe banca tehnică de Denis Melnicov s-au dovedit a fi mai norocoși, scor final 2-1, adjudecându-și două puncte în palmares. Este de menționat că pe final de meci experiența și măiestria lui Alexei Capsamun, portarul învingătorilor și al echipei naționale, i-au permis să-și salveze formația într-o situație de gol extrem de periculoasă și să evite astfel loteria loviturilor de departajare.

AO Olimpia-Stels – BSC Dubăsari 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

În partida a doua desfășurată în acea ziuă însorită de marți, Steaua-Dental s-a confruntat cu Sportul Studențesc-ULIM. Jocul a avut un caracter echilibrat și după primele două reprize scorul era de 2-1 în favoarea „stomatologilor”. Nimic nu prevestea avalanșa atacurilor pe contre din mitanul al treilea, când timp de 2 minute au fost marcate tocmai șase goluri, frumusețea jocului stârnind aplauzele frenetice ale spectatorilor de pe plajă. Până la urmă, timpul regulamentar de joc s-a încheiat remiză: 5-5. Repriza suplimentară a adus câștig de cauză formației Steaua-Dental, mai tânărără și mai rezistentă din punct de vedere fizic.

Steaua-Dental – Sportul Studențesc-ULIM 8-6 (1-0, 1-1, 3-4, 3-1)

În ultima partidă a zilei, Nistru Chișinău s-a impus fără drept de apel în fața echipei din Dubăsari, scor 4-0 (1-0, 2-0, 1-0).

În zilele de miercuri și joi, în aceași locație de lângă Lacul „Valea Morilor”, se vor desfășura celelalte jocuri ale etapelor 5 și 6:

5 august

Ora 18.30: Nistru – Sportul  Studențesc-ULIM
Ora 19.30: Avântul Nimoreni – Olimpia-Stels

6 august
Ora 17.30: CS Petrești (Ungheni) – Avântul

Ora 18.30: CS Djoker – Steaua-Dental

Ora 19.30: CS Petrești – CS Djoker

Iulian Bogatu

Foto: Vadim Caftanat[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *