Arhivă

Sezonul de fotbal pe plajă va începe în septembrie

[:ro]În luna septembrie curent va fi dat startul sezonului de fotbal pe plajă, se anunță într-un comunicat al Organizației Mondiale de Fotbal pe Plajă (Beach Soccer Worldwide – BSWW). De asemenea, BSWW recomandă federațiilor locale să țină cont de reglementările emise de guvernul țării lor. „Nu este exclus ca sezonul sportiv să fie prelungit până în februarie 2021”, se mai spune în comunicat.

Ca și restul lumii sportive, fotbalul pe plajă suferă de impactul pandemiei Covid-19 care afectează întregul glob. Dar, în ciuda condițiilor adverse, Beach Soccer World Wide continuă să caute soluții de ieșire din impas și de reluare a activității sportive imediat ce condițiile exterioare vor permite acest lucru. BSWW a asigurat că va urma recomandările și instrucțiunile guvernelor naționale și ale autorităților internaționale de sănătate.

„Ține de responsabilitatea noastră să ne gândim la interesele tuturor cetățenilor și nu vom pune niciodată în pericol siguranța nimănui. Deși dorința noastră este să vedem concursurile de fotbal pe plajă desfășurându-se cât mai curând posibil, vom urma cu strictețe pașii presriși de guvernele și organizațiile de sănătate internaționale și locale ”, a declarat Joan Cuscó, președintele BSWW.

În ceea ce privește etapele și locațiile Ligii de fotbal Euro Beach, acestea vor fi definite la o dată ulterioară. La fel stau lucrurile cu privire la termenele de desfășurare a Cupei Feminine de Fotbal Euro Beach și a Cupei Campionilor Europeni (Euro Winners Cup), turnee ce urmează a fi găzduite de orașul portughez Nazaré.

De asemenea, Cupa Madjer Beach Soccer, programată inițial pentru perioada 18-21 iunie a.c., va fi cel mai probabil amânată cu un an, iar turneul NASSC US Open, care urma să se desfășoare în intervalul 5-7 iunie curent, a fost amânat pentru cel de-al doilea weekend al lunii august (7-9).
„Vă rugăm să rămâneți în siguranță și vom câștiga împreună această bătălie. Ne vedem cu toții pe plajă în curând!”, se spune în finalul comunicatului emis de Organizația Mondială de Fotbal pe Plajă.[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *