Arhivă

Selecţionata Iranului şi-a adjudecat Cupa Intercontinentală 2019

[:ro]Cupa Intercontinentală la fotbal pe plajă, desfăşurată în perioada 5-9 noiembrie curent la Dubai, Emiratele Arabe Unite, şi-a desemnat laureaţii. Reprezentativa Iranului a dispus, în mod surprinzător, în finală de selecţionata Spaniei, scor 6-3 (2-2. 2-1, 2-0).

Meciul s-a dovedit a fi unul extrem de încordat, cu răsturnări spectaculoase de situaţie. Scorul l-au deschis iranienii în minutul 3, printr-o lovitură liberă executată magistral de Mostafa Kiani Harchegani, iar la mijlocul primei părţi a jocului s-a remarcat Saeid Piramoun: 2-0. Pe final de repriză am asistat la o tresărire de orgoliu din partea spaniolilor, ei înscriind în două rânduri, timp de un minut, prin Llorenç Gomez şi Eduard Suarez.

La începutul mitanului secund, Furia Roja a preluat conducerea, gol marcat de Adrian Garcia: 2-3. Evenimentele continuau să se desfăşoare cu iuţimea fulgerului. În minutul 19, Mohammadali Mokhtari Hassanabad a finalizat o combinaţie de toată frumuseţea a iranienilor, iar în min. 22 Hamid Behzadpour îi aduce pe persani în avantaj: final de repriză, 4-3.

În ultima treime a jocului, Mohammad Ahmadzadeh reuşi desprinderea, după care fusese eliminat, pentru cumul de cartonaşe galbene. Spaniolii nu doar că n-au reuşit să profite de superioritatea numerică, ci pe final de meci au mai încasat un gol, scor final 6-3.

Astfel, naţionala Iranului pentru a treia oară intră în posesia  Cupei Intercontinentale, egalând la acest indiciu selecţionatele Braziliei şi Rusiei.

În finala mică, reprezentativa Emiratelor Arabe Unite a surclasat cu 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 1-0) „sbornaia” Federaţiei Ruse, după o repriză de prelungiri. Astfel, gazdele, spre deliciul publicului spectator, şi-au adjudecat medaliile de bronz.

Iulian BOGATU[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *