Arhivă

Calificare în extremis pentru Moldova în optimile Preliminariilor Mondiale de fotbal pe plajă! Reprezentativa noastră s-a impus la limită în fața echipei Norvegiei

[:ro]Selecționata Republicii Moldova într-o partidă extrem de disputată s-a impus pe 22 iulie curent în fața echipei Norvegiei, scor 2-1. Victoria a fost obținută în timpul suplimentar, în cadrul ultimei etape, a III-a. Băieții noștri au valorificat astfel ultima șansă de a se califica în următoarea fază a turneului, 1/8 de finală, în care se vor confrunta cu redutabila formație a Rusiei. Meciul se va desfășura marți, în data de 23 iulie a.c.

Moldova – Norvegia 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0 în timpul suplimentar de joc)

Portarul Alexei Capsamun a devenit eroul meciului, înscriind ambele goluri ale echipei noastre. Însă să luăm lucrurile de la capăt.

Prima repriză a meciului a purtat un caracter echilibrat, scorul menținându-se intact până în minutul 10, când portarul moldovean Alexei Capsamun printr-o lovitură spectaculoasă de la distanță a înscris în poarta scandinavilor.

Părea că acest rezultat va rămâne neschimbat și în repriza a doua, însă, cu doar 10 secunde înainte de finalul acesteia, norvegienii au reușit egalarea: 1-1. În partea a treia a jocului echipele au jucat foarte calculat și prudent, căutând cu să evite orice eroare, ceea ce în mare parte le-a și reușit.

Astfel, soarta partidei urma să fie decisă în timpul suplimentar de joc.

Prudența în acest mitan a atins cote maximale, căci formația înfrântă urma să-și strângă bagajele și să meargă acasă. Se părea că loviturile de departajare sunt inevitabile, însă iarăși interveni spectaculos portarul nostru Alexei Capsamun, care marcă, asistat de Grigore Cojocari, printr-un șut precis, cu 21 de secunde înainte de fluierul final! Reamintim că acesta este al treilea gol marcat în Preliminarii de goalkeeperul nostru.

Ca urmare a acestei victorii obținute grație unui efort volitiv extraordinar și unui efort pe măsură, echipa noastră, antrenată de Vasile Arlet s-a calificat în faza optimilor de finală a Preliminariilor Campionatului Mondial ce se desfășoară la Moscova. Vă prezentăm componența lotului național: Alexei Capsamun (portar), Mihail Portarescu (portar), Alexandr Arefiev, Grigore Cojocari, Nicolae Ignat, Cornel Pavalachi, Cristi Gurjui, Valeriu Costin, Andrei Florea, Alexandru Eremia, Nicolae Șchiopu, Ion Țelic.

Menționăm că BOVILINE este partenerul tehnic al reprezentativei naționale a Republicii Moldova la fotbal pe plajă.

Iulian BOGATU[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *