Arhivă

Prima școală de fotbal pe plajă, deschisă la Chișinău. Galerie foto de Vadim CAFTANAT

Prima școală specializată de fotbal pe plajă din R. Moldova a fost deschisă pe 3 octombrie a.c. la Chișinău. Copii de diferite vârste de la cluburile din Moldova vor putea frecventa lecțiile, care vor avea loc la noua Arenă de fotbal pe plajă din capitală. La primul antrenament, desfășurat sub îndrumarea antrenorilor Toma Gîrbu și Octavian Cepoi, au participat peste 40 de copii cu vârste sub 12 ani, o parte din ei jucând apoi un meci.

La eveniment au fost prezenți conducătorii Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din R. Moldova, Eduard Crețu, președinte, și Iurie Bulgăreanu, secretar general. „Noua arenă ne oferă acum posibilitatea să dezvoltăm fotbalul pe plajă. Această școală va permite copiilor să cunoască mult mai bine acest gen de sport, să dezvolte anumite abilități sau să efectueze antrenamente ce pun în mişcare toate grupurile musculare. Vom organiza procesul de antrenament, astfel încât să poată participa cât mai multe cluburi de copii și juniori care vor dori să practice și fotbalul pe plajă”, a declarat Eduard Crețu.

Deocamdată la școala inaugurată sub egida Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din Republica Moldova s-au înscris în jur de 70 de copii. Ei vor fi echipați în uniforma sportivă marca BOVILINE, partenerul tehnic al selecționatei Moldovei la fotbal pe plajă.

Foto: Vadim CAFTANAT

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *