Arhivă

Patru formații au acces în faza play-off

[:ro]Au fost stabilite cele patru echipe care au obținut dreptul de a evolua în faza play-off a Campionatului Republicii Moldova la fotbal pe plajă. Astfel, după șapte etape disputate, în runda următoare a competiției au acces, în ordinea supremației în clasament, Djoker Chișinău, Olimpia-Stels, Steaua-Dental și Nistru.

În play-out își vor măsura puterile BSC Dubăsari, Sportul Studențesc-ULIM Chișinău, Avântul Nimoreni și CS Petrești (Ungheni). Configurația din tur a clasamentului a fost stabilită în urma desfășurării etapei a VII-a ce a avut loc pe terenul de nisip al Parcului „Valea Morilor” din capitală, în data de 9 august curent. În primul meci al toridei zile de duminică, BSC Nistru a surclasat fără drept de apel una dintre codașele turneului, Avântul Nimoreni, care a reușit să opună o anumită rezistență doar în primele două reprize, scor 11-0 (1-0, 2-0, 8-0).

Un duel de foc

Mult mai aprigă, de un dramatism aparte, s-a dovedit a fi următoarea partidă, în care și-au măsurat puterile echipele fruntașe ale Diviziei Naționale de fotbal pe plajă: Djoker și Olimpia-Stels. Spectatorii prezenți în număr mare pe plaja Lacului „Valea Morilor” au împrejmuit aidoma unui gard viu locul ce se dovedi a fi sediul desfășurării unui meci de o frumusețe pe măsura așteptărilor. Unor așteptări dornice de a depăși vidul de spectacol provocat de pauza competițională cauzată de pandemie. Astfel, suporterii au devenit martorii unui meci cu scântei, doleanțele lor realizându-se în deplină măsură. Aveai impresia că jarul ce emana de la nisipul încins de pe terenul de joc a învăluit întreaga atmosferă care anima spectacolul fotbalistic ce a luat în acea zi turații amețitoare.

Meciul a început cu un veritabil asalt al campioanei en-titre, Djoker Chișinău, la poarta olimpicilor, apărată magistral de Alexei Capsamun, goalkeeperul naționalei. Până la urmă, către mijlocul primei reprize, eforturile celor, conduși în teren de antrenor-jucătorul Leonid Podlesnov, s-au încununat de succes. Portarul lor, Ruslan Istrati, a degajat cu un șut puternic spre buturile adversarilor, iar Sergiu Nicolaiciuc a deviat mingea în plasă: 1-0, scor menținut până la pauză.

Eurogolul lui Nicolae Șchiopu

Debutul mitanului secund fusese marcat printr-o adevărată bijuterie colectivă inițiată, dar și finalizată magistral de componentul campioanei în exercițiu, Nicolae Șchiopu. Protagonistul acestui eveniment ofensiv de toată frumusețea a inițiat faza de atac din propria jumătate de teren, pasând de pe flancul stâng de-a lungul liniei de centru. Imediat după ce oferi mingea colegului său, Nicolae Șchiopu se îndreptă val-vârtej spre poarta adversarului, tocmai la timp reușind să finalizeze cu capul centrarea venită de la mijlocul terenului, de pe flancul opus: 2-0. De remarcat că întreaga fază a durat cât ai clipi din ochi, pasa fiindu-i expediată autorului acestui eurogol când el era încă departe de poartă, frământâd cu picioarele nisipul din teren cu o viteză de-a dreptul uluitoare.

Replica discipolilor conduși de pe banca tehnică de Denis Melnicov veni imediat, printr-un gol executat din salt prin întoarcere de Costantin Gurjui, unul din golgeterii campionatului. Nu trecu mult timp, că diferența fusese restabilită, printr-un penalty realizat de Alexandru Țîmbalist, scorul la pauză fiind de 3-1.

Relansarea

Însă în mitanul al treilea diferența de două goluri se topi rapid, ca zăpada la soare, grație reușitei din penalty realizate de Marin Cernenschi și șutului lui Denis Orbu. Acesta din urmă marcă printr-o lovitură puternică de la mijlocul terenului, mingea ricoșând de la acoperământul de nisip direct sub transversală: 3-3. Repriza adăugată nu a adus niciun rezultat, așa că soarta meciului s-a decis la lovituri de departajare, care au adus câștig de cauză (3-2) și un punct în palmaresul campioanei în exercițiu.

În cealaltă partidă a zilei, îmtr-o confruntare plină de suspans, BSC Dubăsari a reușit în ultimul minut să smulgă trei puncte în fața celor de la Sportul Studențesc-ULIM, scor 4-3. În meciul Steaua-Dental – Petrești (Ungheni) victoria tehnică, cu 3-0, a fost acordată chișinăuienilor.

În faza play-off patru echipe își vor disputa supremația, în cadrul a trei etape cu păstrararea punctajului acumulat în meciurile directe.

Iulian BOGATU[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *