Arhivă

Olimpia-Stels și Nistru au acces în semifinalele Cupei Moldovei Boviline

[:ro]Meciurile contând pentru Cupa Moldovei Boviline la fotbal pe plajă s-au desfășurat în data de 14 august curent pe plaja din preajma Lacului „Valea Morilor” al capitalei. În prima partidă a zilei, Nistru Chișinău a surclasat fără drept de apel CS Petrești, scor 15-2 (3-1, 7-0, 5-1), calificându-se astfel în semifinalele competiției.

Confruntarea dintre Olimpia-Stels și BSC Dubăsari s-a dovedit a fi mult mai strânsă, mai cu nerv decât cea precedentă. Deși au pornit ca favoriți, chișinăuienii fiind mult mai bine clasați în campionat, scorul l-au deschis oaspeții de peste Nistru, după o combinație executată ca la carte, fructificată la mijloc de repriză. Nu trecu mult timp, că elanul echipei din Dubăsari, spre stupoarea gazdelor, își găsi materializarea în cel de-al doilea gol, portarul acestora din urmă fiind determinat să greșească: 0-2. Se pare că „dușul rece” venit peste discipolii lui Denis Melnicov avu o capacitate fermecătoare de trezire: în numai două minute ei au marcat de trei ori și au preluat cârma jocului, scor la pauză 3-2.

Însă mitanul secund a adus o spectaculoasă răsturnare de situație – mai întâi transnistrenii au realizat o combinație de toată frumusețea, mingea din bară după un șut puternic deviind în poartă: 3-3. Apoi insistența oaspeților mai provocă o eroare a defensivei adverse, în urma căreia echipa din Dubăsari a beneficiat de un penalty, executat cu sânge rece, scorul de 3-4 menținându-se până la pauză.

În ultima repriză formația din stânga Nistrului arăta vădit mai obosită, lucru de care au profitat din plin mult mai experimentații olimpici, ei reușind să marcheze  tocmai cinci goluri, fără să primescă niciunul, scor final 8-4 (3-2, 0-2, 5-0).

De asemenea, dreptul de a evolua în faza următoare a Cupei țării le-au obținut cluburile chișinăuiene Steua-Dental și Djoker. Meciurile semifinale se vor defășura la 15 august a.c., la orele 9.00, respectiv 10.00, pe terenul de nisip al Parcului „Valea Morilor” din capitală.[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *