Arhivă

Nistru Chișinău și-a adjudecat Cupa Moldovei Boviline. Galerie foto

În finala contând pentru Cupa Moldovei Boviline de fotbal pe plajă, disputată pe 16 august curent pe terenul de nisip al Parcului „Valea Morilor” din capitală, s-au confruntat formațiile chișinăuiene CS Djoker, campioană în exercițiu, și Nistru, care se poziționează pe locul III în actuala ediție de campionat.

De remarcat că meciul s-a desfășurat în dimineața zilei de duminică, pe un nisip împrospătat de o ploiță căzută în cursul nopții. Soarele torid de dimineața și dorința aprigă a formațiilor de a se impune în acest turneu de prestigiu au încins însă pe dată atmosfera din teren. În scurt timp după fluierul de start al arbitrului Oleg Cebotari, secondat la liniile de tușă de Sergiu Proca și Octavian Cepoi, veni și primul gol – Constantin Niță a șutat violent din propria jumătate de teren, mingea intrând în plasă la o deviere ușoară, însă extrem de derutantă, a unui jucător al echipei adverse: 1-0 pentru Nistru Chișinău. Până la pauză, eforturile pline de elan ale pretendentelot la trofeul principal al competiției nu au dus la schimbarea datelor oglindite pe tabelul de marcaj.

În repriza secundă discipolii lui Ruslan Pernai, care este și antrenorul selecționatei, au reușit să-și mărească avantajul, printr-un gol marcat din fața porții de Nicolae Ignat. Replica veni imediat: Leonid Podlesnov, antrenor-jucătorul formației Djoker, marcă printr-un șut imparabil de la punctul din centrul terenului, scor 2-1.

Al treilea mitan s-a dovedit a fi unul de foc. Cei de la Nistru au reușit desprinderea, Constantin Niță majorând scorul după o bâlbâială a apărării adverse (3-1). Jucătorii lui Djoker au pornit un adevărat asalt, căutând egalarea, ceea ce până la urmă le și reuși. Mai întâi un gol splendid, în vinclul de la colțul lung, marcă golgeterul Campionatului național Victor Iordachi. Iar cu 5 secunde înainte de fluierul final se remarcă Dumitru Ciubotaru, înscriind din fața porții, după o pasă venită din aruncătură de out: 3-3 și prelungirile au devenit iminente.

Momentul culminant al finalei avu loc în a patra repriză adăugată: Grigore Cojocaru, unul dintre cei mai activi fotbaliști ai formației Nistru Chișinău, cu un minut înainte de expirarea timpului regulamentar marcă din fața porții, fructificând o centrare din corner a lui Constantin Niță (4-3). Djoker de această dată nu mai reuși să egaleze situația, Nistru adjudecându-și, în premieră, Cupa Moldovei Boviline.

Trofeul mult râvnit a venit ca o încununare a eforturilor pline de dăruire a întregii echipe ghidate de pe banca tehnică de Ruslan Pernai. „A fost un meci plin de nerv, în care ambele formații ardeau de dorința victoriei; acestea au demonstrat o calitate înaltă a jocului, atât în faza de construcție, cât și în apărare. După preluarea echipei, am avut la dispoziție pentru pregătiri doar vreo 20 de zile, din cauza pauzei provocată de pandemia COVID-19. Cu toate acestea, băieții s-au dovedit extrem de receptivi la indicațiile primite, dând dovadă de profesionalism și progresând odată cu fiecare partidă disputată”, a declarat antrenorul echipei Ruslan Pernai.

Nistru Chișinău – Dgoker Chișinău 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 1-0)

În semifinale, Nistru a trecut cu 4-3 (1-0, 0-2, 2-1, 1-0 în repriza adăugată) de Olimpia-Stels, iar Dgoker a învins Steaua-Dental, scor 9-4 (1-0, 5-3, 3-1).

La ceremonia de premiere au participat Dragoș Hîncu, vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), care adresă jucătorilor și organizatorilor un mesaj de felicitare, Iurie Bulgăreanu, secretarul general al Federaţiei Sportive de Fotbal pe Plajă, Alexandru Golban, directorul selecţionatelor specializate de fotbal ale FMF, Boris Bujor, partenerul tehnic al selecționatei, câștigătorilor fiindu-le înmânate Cupa, diplome și medalii.

Foto: Maxim Zubaniuc    

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *