Arhivă

Mundialito-2020. Vom asista la o finală de foc: Spartak – Braga

[:ro]Au fost desemnate finalistele Campionatului Mondial intercluburi, turneu de fotbal pe plajă ce se desfășoară în aceste zile la Moscova. Astfel, în prima semifinală ce a avut loc astăzi, 15 februarie, campiona în exercițiu, SC Braga (Portugalia), a surclasat la scor echipa niponă Tokyo Verdy: 7-2 (4-1, 2-1, 1-0).

În cealaltă partidă, dintre formațiile moscovite Spartak și Lokomotiv, drumul spre finală se dovedi mult mai dificil. Primele două reprize s-au încheiat cu un scor alb, un lucru extrem de neobișnuit pentru acest sport estival. Roș-albii, favoriții partidei, au reușit să marcheze abia în minutul 30.

Mai departe evenimentele din terenul cu nisip au derulat cu iuțimea fulgerului. La o distanță de 2 minute de la deschiderea scorului, Spartak își dublă avantajul, profitând de o eroare a portarului adversarilor, iranianul Hamid Behzadpour. Însă feroviarii nici gând să cedeze și reduc din handicap în min. 34: portarul lor izbutește să se revanșeze, marcând din lovitură liberă. Nervul meciului nu își pierdu din încordare practic până în ultimele clipe ale disputei, Spartak reușind desprinderea abia cu 17 secunde înainte de fluierul de final al arbitrului.

În calitate de formație gazdă, roș-albii vor fi o nucă destul de greu de spart pentru echipa din Portugalia. SC Braga dispune de o componență ce nu are egal în lume, alcătuită în mare parte din campioni mondiali (portughezi) și membri ai selecționatei cu cel mai mare rating mondial – cea a Braziliei.

În meciurile pentru locurile 5-8, Flamengo Rio de Janeiro (Brazilia) a învins Alanya Belediyespor (Turcia), scor 6-5 (4-2, 0-2, 2-1), iar Levante Valencia (Spania) a trecut fără mari emoții de Grasshopper Zurich (Elveția): 7-2 (2-0, 1-1, 4-1).

Campionatul Mondial rezervat cluburilor de fotbal pe plajă se va finaliza duminică, 16 februarie.

[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *