Arhivă

La Chișinău a fost inaugurată Arena de fotbal pe plajă

[:ro]Noul Stadion de fotbal pe plajă a fost inaugurat pe 27 august curent în Parcul „La Izvor” din sectorul Buiucani al capitalei. Ceremonia de deschidere a fost programată de către Federația Moldovenească de Fotbal a se desfășura de Ziua Independenței Republicii Moldova.

Edificarea Complexului sportiv a fost asigurată de către Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul financiar al Federației Internaționale de Fotbal, FIFA și cu susținerea Consiliului municipal Chișinău. Tribunele stadionului au o capacitate de 1024 de locuri, cu posibilitatea de adăugare a încă 500.

Arena este dotată cu iluminare nocturnă, ecran multimedia, patru vestiare pentru echipe, o cabină pentru arbitri, câteva săli pentru observatorii de meciuri internaționale, o cameră de prim ajutor, săli tehnice și spații pentru depozitare a echipamentului sportiv.

Terenul de nisip corespunde celor mai înalte standarde internaționale, iar Arena de fotbal pe plajă va putea fi utilizată anul împrejur, inclusiv și pentru găzguirea altor probe de sport, cum ar fi volei pe plajă, minifotbal, sporturi de contact ș.a. De asemenea, potrivit Serviciului de presă al FMF, în incinta stadionului vor putea fi organizate diferite evenimente cultural-distractive. De menționat că stadionul este unul transformabil, având o platformă mobilă cu suprafață artificială.

În prezent, în preajma noului stadion se mai construiesc terenuri de minifotbal, tenis de câmp, volei pe plajă, fitness, piste de 3 km destinate bicicliștilor, spații de joacă pentru copii. În plus, se efectuează lucrări de modernizare și amenajare a aleelor parcului.

De remarcat că teritoriul de 0,7 ha în Parcul „La Izvor” destinat amplasării stadionului a fost dat în arendă, în vederea administrării de către FMF, pe o perioadă de 25 de ani. 80% din cheltuielile pentru construcția stadionului au fost acoperite de FIFA, restul de 20% fiind suportate de Federația Moldovenească de Fotbal. Finanțatorul principal al proiectului, FIFA, a alocat circa un milion de euro pentru proiectul în cauză.

Djoker, în afara concurenței

După încheierea ceremoniei de deschidere, sărbătoarea fotbalistică a continuat cu derularea a două meciuri din cadrul etapei a IX-a (runda a doua din play-off) a Campionatului național de fotbal pe plajă. În prima partidă a zilei și-au dat întâlnire formațiile din capitală Steaua-Dental și Nistru, aspirante la medaliile de bronz.

Meciul s-a dovedit a fi unul de foc, cu răsturnări spectaculoase de situație. Scorul a fost deschis de „stomatologi” în minutul 4, după o fază ce nu prevestea la prima vedere niciun pericol, însă ricoșeurile pe nisip în fotbal pe plajă sunt extrem de imprevizibile. Discipolii lui Ruslan Pernai, el fiind și antrenorul naționalei, au reușit egalarea cu 34 de secunde înainte de finalul reprizei: 1-1.

În debutul mitanului secund echipa Nistru a ieșit în avantaj (2-1), de care însă s-a bucurat prea puțină vreme, discipolii lui Vasile Arlet mai întâi egalând, iar apoi chiar preluând cârma jocului: scor 4-2 pentru Steaua-Dental la încheierea reprizei a doua. Partea a treia a meciului iarăși fusese plină de surprize și suspans, jucătorii lui R. Pernai reușind egalarea și împingând disputa în prelungiri. Iar cu 20 de secunde înainte de sfârșitul reprizei adăugate veni un gol de toată frumusețea marca Nistru Chișinău, trimis în vinclu cu un șut puternic de la centrul terenului, scor final 5-4. Ținem să menționăm că ambele formații și arbitrii din teren au fost echipați în uniformă confecționată de Compania BOVILINE, unul din sponsorii reprezentativei naționale de fotbal pe plajă.

Steaua-Dental – Nistru 4-5 (1-1, 3-1, 0-2, 0-1)

În celălalt meci al zilei, campioana en-titre, Djoker Chișinău, s-a impus cu 9-3 (5-0, 2-1, 2-1) în fața celor de la Olimpia-Stels.

Etapa finală, a X-a, se va desfășura duminică, 30 august a.c., pe noua Arenă de fotbal pe plajă, începând de la orele 16.00.[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *