Arhivă

La Chișinău a demarat CUPA Moldovei Boviline la fotbal pe plajă 2019

[:ro]1/4 de finală

SPORTUL STUDENȚESCCS PETREȘTI 9-4 (1-3, 3-0, 5-1)

CS DJOKERBSC NISTRU Grătiești 6-5 (2-0, 1-2, 3-3)

Cupa Republicii Moldova la fotbal pe plajă și-a dat startul pe terenul cu nisip de lângă Lacul Valea Morilor. La turneu participă cele 8 echipe divizionare din cadrul Campionatului național.

În meciul inaugural, desfășurat pe 11 iulie curent, s-au confruntat formația Sportul Studențesc-ULIM și CS Petrești Ungheni. Echipa oaspete a preluat inițiativa, deschizând scorul printr-un gol de toată frumusețea marcat din voleu. În scurt timp echipa din Ungheni, tânără și ambițioasă, conducea cu 3-1, scor cu care s-a încheiat prima repriză.

În repriza a doua, lucrurile au luat o cu totul altă turnură. Gazdele, mult mai experimentate și rezistente la efort, au pornit la un adevărat asalt a porții adverse. Deși au întâmpinat o rezistență înverșunată, au marcat de trei ori consecutiv, mitanul încheindu-se cu 4-3 în favoarea formației studențești.

Repriza a treia a consemnat victoria netă a echipei Sportul Studențesc-ULIM, scor final 9-4, oaspeții fiind prea obosiți și decepționați ca să mai opună o rezistență pe măsura galopului de sănătate al gazdelor.

În cealaltă partidă a zilei, liderul Diviziei Naționale, CS Djoker Chișinău a jucat în compania echipei Nistru Grătiești. Acest meci din faza sferturilor s-a dovedit a fi, prin încărcătura emoțională generată de animozitățile din teren, demn de o adevărată finală. Însă să le luăm pe rând.

În prima repriză aveam o impresie clară că evenimentele se desfășoară în faza firească a lucrurilor: chișinăuienii se aflau la cârma jocului și au înscris de două ori. În mitanul secund, formația din capitală a mai marcat o dată, scor 3-0, și jocul părea tranșat. Însă fotbaliștii formației din Grătiești erau de altă părere. Iureșul atacator al oaspeților a fost încununat de două goluri superbe, marcate într-un interval de două minute. Atmosfera din stafful echipei Nistru se încingea tot mai mult, în așteptarea febrilă a golului egalizator. Scor la pauză 3-2, iar echipele se pregăteau de o luptă fără compromis în a treia repriză, miza fiind accederea în semifinale.

Ultima treime a meciului s-a dovedit a fi decisivă, cu nerv și cu scântei. Cu ciocniri de caractere și corpuri pe nisipul frământat de picioare cu o frenezie acerbă. Gazdele se distanțează, scor 4-2. Oaspeții revin nesperat: 4-4, apoi 5-5. La un moment dat ți se făcea impresia că grătieștenii nu mai pot fi opriți. Însă experiența și psihologia de învingător al celor de la Djoker își spun cuvântul. La o fază razantă, în plină viteză, ei preiau conducerea: 6-5. Mai rămâneau câteva minute de joc, care chiar și spectatorilor le-au părut o veșnicie. Oaspeții atacă până în ultima secundă în căutarea egalării. Formația chișinăuiană nu se lasă mai prejos, contraatacă periculos, îndepărtând astfel pericolul de la propria poartă – ultima fază a meciului se încheie fără gol, spre marea bucurie și triumful nedisimulat al gazdelor.

După un debut al Cupei Moldovei atât de promițător, suntem îndreptățiți să ne așteptăm la faze fiebinți și un joc de calitate și în etapele următoare ale competiției. Amănunte interesante și comentarii făcute de specialiști le veți găsi în următoarele articole publicate pe site-ul nostru și pagina de facebook Asociația de Fotbal pe Plajă din Republica Moldova.

Ținem să menționăm că turneul este organizat de Asociația de Fotbal pe Plajă din Republica Moldova.

Iulian BOGATU[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *