Arhivă

JOCURILE MONDIALE PE PLAJĂ: Reprezentativa Braziliei de fotbal și-a adjudecat trofeul principal

[:ro]Selecționata Braziliei s-a impus în finala turneului de Fotbal pe plajă din cadrul Jocurilor Mondiale de la Doha (Qatar). În meciul decisiv, sud-americanii au surclasat naționala Federației  Ruse, scor 9-3 (2-0, 4-2, 3-1).

În meciul pentru medaliile de bronz, echipa Iranului a învins, la lovituri de departajare (3-1), reprezentativa Italiei: 5-5 (2-0, 0-2, 3-3, 0-0).

La feminin, titlul de campioană l-a cucerit formația Spaniei, care în finală a obținut o victorie la limită în fața Angliei, scor 3-2 (3-1, 0-0, 0-1).

Locul III premiant a revenit brazilienelor, care au câștigat într-o luptă strânsă partida cu Rusia: 4-3 (0-1, 4-1, 1-0). De remarcat că acesta este primul trofeu internațional important adjudecat de echipa feminină carioca.

La această ediție inaugurală a Jocurilor Mondiale pe plajă, organizată de Asociația Comitetelor Naționale Olimpice (ANOC), au participat peste 1 200 de sportivi din 35 de țări din Europa, 21 din Asia, 19 din America, 17 din Africa și 5 din Oceania. Ei s-au întrecut la 16 discipline sportive: fotbal pe plajă, aquathlon (o combinație de alergare și înot), înot în ape libere pe o distanță de 5 km, bouldering (alpinism pe stâncă), handbal pe plajă, karate kata individual, kiteboarding, park skateboarding, tenis pe plajă, baschet 3×3, volei pe plaja 4×4, lupte pe plajă, schi nautic, sărituri și wakeboarding, surfing cu shortboard și longboard.

Este de menționat că în concursul general pe echipe la Jocurile Mondiale pe plajă de la Doha s-au impus sportivii din Spania, cu șapte medalii de aur la activ.[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *