Arhivă

Gala fotbalului pe plajă 2019 și-a desemnat laureații. Galerie foto

[:ro]Gala Laureaților fotbalului pe plajă 2019 s-a desfășurat pe 13 decembrie curent într-un local din capitală. Evenimentul festiv, organizat de Asociația Fotbalului pe Plajă din R. Moldova (AFPM), a derulat într-o atmosferă de comuniune și spirit prietenesc deosebit.

În cuvântul de deschidere, preşedintele Asociaţiei de Fotbal pe Plajă, Eduard Creţu, i-a felicitat pe participanții la acest eveniment de o coloratură culturală și sportivă plină de farmec, cu ocazia unui sezon sportiv rodnic ce-și găsi împlinirea în niște rezultate notabile atât pe plan național, cât și extern.

La rândul său, secretarul general al AFPM, Iurie Bulgăreanu, specifică importanța unor asemenea întruniri, în vederea încurajării tinerelor talente și sporirii vizibilității unor realizări cu adevărat remarcabile obținute în domeniul fotbalului pe plajă de la noi din țară.

Prezent la eveniment, directorul Selecţionatelor Specializate în cadrul Federației Moldovenești de Fotbal, Alexandru Golban, a subliniat solemnitatea momentului, exprimându-și convingerea că astfel de manifestări contribuie la popularizarea fotbalului în rândurile copiilor și tineretului.

Minunata seară culmină cu decernarea trofeelor, confecționate cu măiestrie de Compania de design Debra Studio, director Tatiana Jighili, și a tricourilor nominale cu logotipul AFPM, oferite de partenerul selecționatei de fotbal pe plajă, Compania Boviline, director Boris Bujor.

Generația în devenire

Astfel, în categoria Superlativele anului 2019 juniori, la nominalizarea Golgeterul Campionatului Moldovei de trofeul principal s-a învrednicit Stanislav Morari, echipa CS Budești, iar Cel mai bun jucător a fost declarat Iulian Cupeț de la CS Petrești (Ungheni).

La tineret, titlul de Golgeter al Campionatului i-a revenit lui Alexandru Romanciuc (CS Budești), iar Sandu Munteanu (FC Tinerețea Suruceni) a devenit Cel mai bun jucător.   

Desigur că toate realizările echipelor și măiestria individuală a jucătorilor se bazează în mare parte pe munca plină de abnegație a antrenorilor, pe calitățile lor manageriale, dar și pe cele ce țin de cultivarea psihologiei de învingător la jucători. Astfel, la nominalizarea Cei mai buni antrenori, laureați au devenit Igor Gatmaniuc (CS Budești), Dumitru Grițco (CS Fulger Ialoveni) și Ghenadie Bereghici (CS Petrești). De un premiu special, pentru merite deosebite, s-a învrednicit Vasile Arlet, care a fost timp de 6 ani antrenorul principal al lotului național.

La nominalizarea Cei mai buni arbitri, titlul de laureați și l-au adjudecat Petru Stoianov, Oleg Cebotari, Octavian Cepoi, Sergiu Proca și Victor Luchița. În categoria Echipa fair-play, trofeul principal a intrat în posesia AO Ahiles Strășeni, reprezentată de Vadim Vișnevschi.  

La etapa împlinirilor

Munca plină de dăruire însoțită de o multitudine de sacrificii, care însoțește în permanență cariera unui fotbalist, își cunoaște adevărata împlinire în perioada senioratului. Astfel, în categoria Superlativele anului 2019 seniori, la nominalizarea Golgeterul Campionatului Moldovei s-a impus, al doilea an consecutiv, Valeriu Băeșu (Sportul Studențesc ULIM), cu 28 de goluri înscrise.

De titlul de Cel mai bun portar s-a învrednicit Alexei Capsamun (AO Olimpia Budești), care nu doar a apărat magistral poarta echipei sale, ci a și înscris de nenumărate ori în cea a adversarilor, inclusiv în meciurile internaționale pentru selecționată!

Cel mai bun fundaș a fost declarat Andrian Lașcu (CS Djoker Chișinău), iar Cel mai bun atacantNicolae Ignat (CS Djoker). De asemenea, premii speciale AFPM au fost acordate lui Vitalie Budigai (CS Djoker) – Pentru continuitate și performanță, și lui Ruslan Pernai, noul antrenor al reprezentativei naționale.

Ca o cunună binemeritată a serii, premiul de Cel mai bun jucător i-a fost atribuit lui Leonid Podlesnov (antrenor-jucător CS Djoker), Echipa anului 2019 devenind campioana țării și deținătoarea Cupei Moldovei Boviline, formația CS Djoker Chișinău.

În plus, de un trofeu special, Pentru promovarea și susținerea fotbalului pe plajă, s-a învrednicit fotoreporterul Vadim Caftanat, iar lui Sergiu Sîrghi i-a fost acordată mențiunea Pentru aport deosebit la dezvoltarea fotbalului pe plajă.

Feericul serii continuă cu o agapă frățească în cadrul unei comuniuni fotbalistice străbătute de o atmosferă încântătoare de sărbătoare și bună voie. Atmosferă creată de adepții jocului pe terenul de nisip, o îndeletnicire pe cât de tehnică, pe atât de spectaculoasă și fascinantă.

Iulian BOGATU

Foto: Vadim CAFTANAT

[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *