Arhivă

Fulger Ialoveni a cucerit Cupa Moldovei la fotbal pe plajă printre juniori

[:ro]Dimineața zilei de sâmbătă s-a dovedit a fi una tihnită și caldă, numai bună pentru savurarea unei sărbători polivalente a sportului și ecologiei, prilejuită de desfășurarea festivității anuale Olimpic EcoFest. În acest an evenimentul a avut loc în Parcul „Valea Morilor” din capitală, pe 28 septembrie a.c.

În cadrul acestui festin al sportului și modului de viață sănătos, pe terenul de nisip al plajei s-a disputat Cupa Moldovei la fotbal pe plajă printre juniori. În primul meci al zilei s-au confruntat echipele CS Petrești Ungheni, antrenor Ghenadie Bereghici, și Fulger Ialoveni, condusă de pe banca tehnică de Adrian Dragan. Odată cu fluerul de start al partidei, pe cer își făcu apariția soarele, respirația dogoritoare a căruia parcă prevestind o luptă fierbinte pentru trofeul principal.

În adevăr, ostilitățile din teren au decurs în spiritul unei competitivități fără compromis, însă dominată de fair-play. Însă să revenim la primul meci. Formația din Ialoveni deschide rapid scorul și trece la cârma jocului. La încheierea primei reprize avantajul crește până la patru goluri și se menține astfel până la sfârșitul meciului, scor final 6-2.

Apoi intrară la rampă juniorii Clubului Sportiv Budești, conduși de tehnicianul Igor Gatmaniuc. Experiența și superioritatea tehnică a acestora le permite fără drept de apel săs se impună în fața formației din Petrești cu un sec 4-0.

Soarele urcă în zenit și încălzea tot mai tare, iar spiritele pe plajă se încingeau tot mai mult. În meciul decisiv pentru adjudecarea Cupei Republicii Moldova s-au întâlnit echipele CS Fulger și CS Budești. Se anunța o luptă fără menajamente, ambele loturi fiind de o valoare aproximativ egală. Prima parte a jocului decurge sub dominația clubului din Ialoveni, care reușește deschiderea scorului, fructificând o combinație de toată frumusețea. Spre meritul lor, ialovenenii nu slăbesc turațiile și în scurt timp reușesc desprinderea: 2-0 este scorul cu care se încheie repriza.

În a doua parte a jocului, dorința de a se impune a budeștenilor face ca nervul meciului să devină din ce în ce mai încordat. Spre deliciul spectatorilor, discipolii lui Igor Gatmaniuc reduc din handicap, ca apoi să egaleze, relansând astfel partida. Soarta Cupei urma să se decidă în repriza a treia… După pauză echipa condusă de Adrian Dragan reușește să se mobilizeze exemplar și să întoarcă cursul jocului, învingând la limită, 3-2, Fulger adjudecându-și astfel  Cupa mult râvnită.

Echipele premiante – în ordine: Fulger Ialoveni, Budești (mun. Chișinău) și Școala Sportivă Petrești (r. Ungheni) – au intrat în posesia cupelor și diplomelor oferite cu suportul Primăriei Chișinău. Trofeele au fost înmânate într-o atmosferă solemnă, dar animată de un spirit viu al prieteniei,  de către Iurie Bulgăreanu, secretarul general al Asociaţiei de Fotbal pe Plajă din R. Moldova.

Iulian BOGATU

[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *