Arhivă

Formațiile Flamengo Rio de Janeiro și Pavia Lokrians Catanzaro au câștigat Cupa Campionilor Mondiali

[:ro]Echipa Flamengo Rio de Janeiro a învins pe 27 octombrie curent în meciul final din cadrul Cupei Campionilor Mondiali la fotbal pe plajă. Formația din Brazilia s-a impus, într-o luptă strânsă, în fața unui adversar extrem de puternic, cu mai mulți stranieri portughezi în componență, Meizhou Hakka (China), scor 5-3.

Este de menționat că acest turneu s-a aflat la prima ediție și s-a desfășurat în perioada 21-27 octombrie a.c. pe plaja orașului Alanya (Turcia), care a oferit spectatorilor la acest miez de toamnă temperaturi generoase şi o atmosferă de veritabilă sărbătoare sportivă.

Partida pentru locul III premiant s-a dovedit a fi și mai plină de încrâncenare decât finala, echipa Levante UD Valencia reușind să obțină victoria doar la lovituri de departajare. Astfel, clubul din Spania a trecut cu mari emoții de formația iraniană Shahin Khazar: 5-5 (5-4 la penalty).

În concursul feminin, trofeul principal a intrat în posesia echipei Pavia Lokrians Catanzaro (Italia), care în partida decisivă a surclasat cu 4-3 formația Lady Grembach Lodz (Polonia). În meciul pentru medaliile de bronz succesul a revenit fetelor de la JFK Zvezda Sankt Petersburg (Rusia), care au reușit să se impună în repriza suplimentară în fața echipei NorCal BSC (Florida, SUA), scor 4-2 (1-1, 0-1, 1-0, 2-0).

La ceremonia festivă de la finalul turneului, titlul de cel mai bun jucător a fost înmânat portughezului Leo Martins (Meizhou Hakka), iar la feminin la aceeași categorie s-a impus braziliana Barbara Colodetti (Pavia Lokrians), ea marcând și cele mai multe goluri. La masculin, golgeterul turneului cu 20 de înscrieri a devenit brazilianul Filipe da Silva (Alanya BS). Cel mai bun portar al competiţiei a fost desemnat portughezul Elinton Andrade (Flamengo), la bărbați, și braziliana Ana Beatriz Ribeiro (Lady Grembach Lodz) – la femei.

Iulian BOGATU[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *