Arhivă

Divizia Națională. Un meci cu scântei și spirite încinse: Olimpia Budești – Nistru Grătiești

[:ro]Cu scântei s-a dovedit a fi și cel de-al doilea meci al zilei de duminică, 28 iulie a.c., din cadrul etapei a IX-a a Campionatului național, disputat pe plaja Parcului Valea Morilor din capitală. Iar nisipul înfierbântat de soarele amiezii doar a încins și mai mult atmosfera din teren. Însă să le luăm pe rând.

Calmul cu care a debutat partida parcă adormi echipa din Budești. Fapt pentru care a trebuit să plătească numaidecât. Iureșul grătieștenilor trecea cu ușurință peste toate piedicile. Un gol venea după altul, fiecare mai frumos decât cel precedent. Iar repriza se încheie cu un neverosimil 3-0 pentru Nistru.

A doua treime începe iarăși cu un gol superb al formației din Grătiești: 4-0! Conturile păreau încheiate. Soarele urcă în zenit, dogorind nemilos. Aveai impresia că nisipul aidoma unor cărbuni încinși ardea doar tălpile budeștenilor. Și ei în sfârșit se treziră. Urmă un recital de zile mari, cu trei goluri înscrise consecutiv: repriza secundă se încheie cu 3-4 și partida căpătă un suflu nou, care trecu, spre deliciul publicului spectator, în ultima treime a jocului.

După pauză veni și golul egalizator, un incredibil 4-4 fiind mărturia unei răsturnări de situație ce puse stăpânire pe ostilitățile din teren. Coarda întinsă până la maximum a jocului zbârnâia de încordare până în ultimele minute, când două raiduri ale celor de la Nistru le-au adus mult râvnita și izbăvitoarea victorie, scor final 6-4. Delirul suporterilor nu avea margini, fiind pe măsura spectacolului din teren, oferit cu atâta generozitate de niște formații care au demonstrat că știu să lupte până la sacrificiu, etalându-și cu prisosință măiestria și spiritul coagulant de echipă ce le este caracteristic.

Iulian BOGATU

AO OLIMPIA Budești – NISTRU Grătiești 4-6 (0-3, 3-1, 1-2).

[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *