Arhivă

CS Tinerețea Suruceni – noua campioană a Moldovei la tineret (U-21)

[:ro]Echipa Tinerețea Suruceni a câștigat Campionatul Moldovei de tineret la fotbal pe plajă. Finala turneului s-a desfășurat în data de 14 septembrie curent, pe terenul de nisip al Parcului Valea Morilor din capitală.

În urma rezultatelor obținute în etapa zonală a Campionatului, în faza finală au acces formațiile CS Budești, Anje Chișinău, Tinerețea Suruceni și CS Sediment.

În primul meci al zilei echipa din Budești (mun. Chișinău) a trecut fără dificultăți majore de Anje Chișinău, scor 5-2 (3-0, 2-1, 0-1). Un caracter total diferit a purtat partida dintre budeșteni, antrenați de Igor Gatmaniuc, și CS Tinerețea. Surucenenii, conduși de pe banca tehnică de Dumitru Grițco, deschid rapid scorul, însă CS Budești egalează, printr-un gol de înaltă clasă marca Albert Lupașcu. Tot el la începutul celei de-a doua reprize își aduce echipa în avantaj. Însă în scurt timp suruceneii egalează: 2-2, printr-o acțiune inspirată a lui Potîngă. Și iarăși se remarcă neobositul Lupașcu, înscriind pentru 3-2 și realizând astfel un hat-trick.

Ultima treime de joc discipolii lui Igor Gatmaniuc îl încep în forță și reușesc desprinderea: 4-2. Apoi a urmat ceva greu de explicat. Discipolii lui Dumitru Grițco parcă s-au dezmeticit brusc. Iar jocul lor, devenit închegat și coerent, se materializează și pe tabelul de marcaj: timp de două minute Tinerețea Suruceni marchează tocmai de trei ori și smulge victoria în acest meci pe cât de încordat, pe atât plin de spectacol, scor 5-4 (1-1, 1-2, 3-1).

Iar în meciul decisiv, Tinerețea Suruceni a învins formația Anje Chișinău, scor 8-6 (4-2, 1-1, 3-3), adjudecându-și astfel trofeul principal.

Este de menționat că formația CS Budești a contestat rezultatul unui meci din acesata etapă finală a competiției. Contestația va fi examinată până în data de 19 septembrie a.c. în cadrul Comisiei de Disciplină și Competiții a Asociației de Fotbal pe Plajă din R. Moldova.

Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Albert Lupașcu (CS Budești). Golgheterul Campionatului a devenit Constantin Druga, iar cel mai bun portar – Andrei Stratu, ambii de la Tinerețea Suruceni.[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *