Arhivă

CS Djoker Chișinău și-a adjudecat Cupa Moldovei Boviline la fotbal pe plajă!

[:ro]Formația Djoker Chișinău a devenit câștigătoarea Cupei Moldovei Boviline, ediția a XI-a, după o finală extrem de disputată în compania echipei Fulger Ialoveni.

CS Djoker Chișinău – CS Fulger Ialoveni 7-5 (1-1, 3-2, 3-2)

Meciul s-a desfășurat la 14 iulie curent pe plaja de lângă Lacul Valea Morilor, fiind o reeditare a finalei din anul trecut. Atunci de asemenea într-o luptă strânsă s-a impus echipa din capitală, scor 5-2. În acest an, pentru învingători au marcat Grigore Cojocari, Nicolae Ignat, Victor Iordachi, Leonid Podlesnov. O impresie deosebită asupra publicului spectator a făcut prin jocul prestat Adrian Lașcu, care s-a evidențiat printr-un hat-trick, marcând trei goluri de toată frumusețea, pe toate gusturile. Tot el a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului. Iar Teodor Lungu de la Fulger Ialoveni s-a învrednicit de titlul de cel mai bun portar. El a marcat al cincilea gol al echipei sale dintr-o lovitură liberă și a ținut într-un șah permanent apărarea adversă.

În finala mică, pentru locul III a podiumului de premiere, Sportul Studențesc-ULIM s-a impus într-un meci dramatic în fața echipei Olimpia Budești, pentru desemnarea învingătorului fiind necesar să fie acordată repriza suplimentară.

Sportul Studențesc-ULIM Chișinău – AO Olimpia Budești 5-4 (0-2, 0-1, 4-1, 1-0)

Inițial, inițiativa a aparținut în totalitate budeștenilor, după două reprize ei conducând cu un sec 3-0. În mod deosebit la oaspeți s-a remarcat Denis Melnicov, care a înscris cu capul un gol de rară frumusețe. În plus, din centrarea lui oaspeții au marcat golul cu numărul 4, care a dat jocului și mai multă tensiune și nerv. Însă experiența și capacitatea extraordinară de mobilizare a jucătorilor echipei studențești și-au spus cuvântul, ei marcând 4 goluri consecutiv și trecând la cârma jocului. De menționatat că această întorsătură de situație într-o mare măsură este meritul căpitanului echipei. Astfel, pentru gazde toate cele 5 goluri (poker) au fost marcate de antrenorul-jucător și golgheterul Diviziei Naționale la fotbal pe plajă, Valeriu Baeșu.

La ceremonia de premiere, preşedintele Asociaţiei de Fotbal pe Plajă Eduard Creţu, secretarul general al Asociaţiei de Fotbal pe Plajă Iurie Bulgăreanu, directorul Selecţionatelor Specializate în cadrul Federației Moldovenești de Fotbal Alexandru Golban au înmânat echipelor premiante cupe, diplome şi cadouri.

De asemenea, mulțumiri aparte au fost aduse lui Boris Bujor, directorul Companiei BOVILINE (partener tehnic al selecționatei naționale a Moldovei la fotbal pe plajă). Este de menționat că turneul a fost organizat de Asociația de Fotbal pe Plajă din Republica Moldova, cu sprijinul companiilor Boviline și NeoGym.[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *