Arhivă

Campionatului Mondial la fotbal pe plajă. Preliminarii. Interviu cu selecționerul Vasile ARLET: „Reprezentativa Moldovei are șanse reale de a promova în faza play-off”

[:ro]Fotbalul pe plajă devine o probă sportivă din ce în ce mai populară la noi în țară. Jocul plin de spectacol practicat pe terenul cu nisip atrage tot mai mult atenția tinerei generații și nu numai. În această ordine de idei, evoluția echipei naționale stârnește un viu interes din partea publicului spectator, interes pe deplin justificat, dacă ținem cont de evoluția cu succes pe parcursul ultimului an a reprezentativei țării noastre pe arena internațională.

În ajunul deplasării selecționatei Moldovei de fotbal pe plajă la Moscova, în vederea evoluării în cadrul etapei preliminare a Campionatului Mondial, Vasile ARLET, antrenorul principal al echipei noastre naționale, a oferit în exclusivitate pentru site-ul www.beachsoccer.md un interviu, pe care vi-l prezentăm în cele ce urmează.

– Domnule Vasile Arlet, vă rugăm să ne vorbiți despre viitoarea deplasare a echipei naționale la turneul preliminar.

– Naționala Moldovei va pleca cu avionul joi, 18 iulie, la ora 7 dimineața. După ce ne vom caza la un hotel din Moscova, avem programat un antrenament la ora 15. Iar seara ne vom întruni pentru o ultimă analiză în vederea abordării tactice a meciului împotriva selecționatei Portugaliei. Am studiat cu atenție maniera de joc a echipei adverse și ne vom strădui să facem față cu succes acestei încercări: confruntarea cu campioana mondială în exercițiu.

– Când ați început pregătirile către Preliminariile Campionatului Mondial?

– Mai întens am început să ne pregătim de la începutul lunii iunie: în fiecare zi de miercuri ne antrenam în teren, iat în zilele de joi echipa mergea la sala de forță. De luni (15 iulie) am intrat în cantonament. Beneficiem de toate condițiile necesare, inclusiv hrană și cazare la hotelul „Europa”. Avem două antrenamente pe zi, dimineața și după masă, a câte 1,5 ore fiecare. Seara facem instruiri tehnico-tactice, privim și analizăm meciurile cu participarea viitorilor adversari: Portugalia, Franța, Norvegia.

– Ce obiective vă propuneți pentru aceste Preliminarii?

– În primul rând să trecem de faza grupelor. Se vor califica primele trei echipe din fiecare dintre cele cinci grupe, plus cea bună formație de pe locul IV. De fapt, suntem în stare să câștigăm toate meciurile, dacă vom prinde niște zile cu noroc. Însă în mare parte depinde doar de noi cum ne vom prezenta la acest turneu. Avem și un anumit avantaj: adversarele noastre sunt favorite – vorbesc de Portugalia și Franța care sunt niște echipe de top – și nu prea se așteaptă să le oferim vreo surpriză, așa că vom încerca să ne folosim de acest lucru. Important este să arătăm jocul nostru cel mai bun. În acest caz vom avea șanse mari să trecem și de faza play-off.

– Vă dorim multă baftă în vederea atingerii obiectivelor propuse.

– Mulțumesc.

***

Menționăm că la turneu vor participa 20 de echipe repartizate în cinci grupe. 16 formații vor accede în faza optimilor de finală. În etapa a doua, cele 8 echipe învingătoare vor concura pentru cinci foi de calificare la Campionatul Mondial.

De remarcat că BOVILINE este partenerul tehnic al selecționatei naționale a Moldovei la fotbal pe plajă.

Vă prezentăm componența selecționatei noastre:

Alexei Capsamun (portar), Mihail Portarescu (portar), Alexandr Arefiev, Grigore Cojocari, Nicolae Ignat, Cornel Pavalachi, Cristi Gurjui, Valeriu Costin, Andrei Florea, Alexandru Eremia, Nicolae Șchiopu, Ion Țelic.

Preliminariile pentru Cupa Mondială 2019.

19-27 iulie, Moscova (Rusia)

Programul meciurilor din prima etapă, ora Moscovei:

19 iulie
11:00. Grupa D. Ucraina – Azerbaidjan
12:15. Grupa C. Polonia – Republica Cehă
13:30. Grupa B. Franța – Norvegia
14:45 Grupa A. Ungaria – Estonia
16:15. Grupa D. Letonia – Spania
17:30. Grupa C. Kazahstan – Italia
18:45. Grupul B. Moldova – Portugalia
20:30. Grupa A. Rusia – Germania

20 iulie
11:00. Grupa E. Belarus – Turcia
12:15. Grupa C. Polonia – Kazahstan
13:30. Grupa B. Franța – Moldova
14:45 Grupa A. Germania – Ungaria
16:15. Grupa E. Lituania – Elveția
17:30. Grupa C. Italia – Republica Cehă
18:45. Grupa B. Portugalia – Norvegia
20:00. Grupa A. Estonia – Rusia

21 iulie
10:15. Grupa E. Belarus – Lituania
11:30. Grupa D. Ucraina – Letonia
12:45. Grupa A. Germania – Estonia
14:15. Grupa E. Elveția – Turcia
15:30. Grupa D. Spania – Azerbaidjan
16:45 Grupa A. Rusia – Ungaria

22 iulie
11:00. Grupa E. Turcia – Lituania
12:15. Grupa D. Azerbaidjan – Letonia
13:30. Grupa C. Republica Cehă – Kazahstan
14:45 Grupa B. Norvegia – Moldova
16:15. Grupa E. Elveția – Belarus
17:30. Grupa D. Spania – Ucraina
18:45. Grupa C. Italia – Polonia
20:00. Grupa B. Portugalia – Franța.[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *