Arhivă

Argintul pleacă la Budești! AO OLIMPIA Budești – Sportul Studențesc ULIM Chișinău 7-5 (3-1, 2-1, 2-3). Blitz-interviu cu Denis MELNICOV

[:ro]Formația OLIMPIA Budești practic și-a asigurat medaliile de argint ale Campionatului Moldovei la fotbal pe plajă, grație victoriei obținute pe 23 august curent în fața echipei universitare.

AO OLIMPIA Budești – Sportul Studențesc ULIM Chișinău 7-5 (3-1, 2-1, 2-3).

Scorul a fost deschis de echipa oaspete chiar din debutul partidei, printr-un șut puternic de la mijlocul terenului în execuția magistrală a lui Denis Melnicov. Pe la ecuatorul primei treimi a meciului, echipa din Budești reușește desprinderea: 2-0. Chișinăuienii în scurt timp reduc din diferență, însă pe final de repriză Olimpia restabilește status-quo-ul, scor 3-1.

Mitanul secund începe cu un adevărat iureș ofensiv al budeștenilor, care marchează în două rânduri: 5-1. Se părea că soarta partidei era pecetluită. Însă cu această sentință nu era de loc de acord golgheterul campionatului Valeriu Baeșu, care scapă unu la unu cu portarul adversarilor și reduce din handicap. Tot el se reamarcă în debutul ultimei treimi a meciului, oferind formației sale speranța unei răsturnări spectaculoase de scor: 5-3.

Însă intervenția lui Denis Melnicov sporește din nou diferența de scor, el marcând spectaculos din voleu: 6-3. Finalul de meci s-a dovedit a fi de-a dreptul incendiar. Universitarii înscriu de două ori timp de un minut: printr-un gol superb de la distanță și un autogol muncit, reducând la minimum diferența și relansând astfel partida: 6-5.

Totuși echipa oaspete a rezistat la tăvăleală și nu s-a lăsat câtuși de puțin intimidată, ultimul cuvând rămânând după ea, scor final 7-5. Astfel medaliile de argint pleacă binemeritat la Budești.

Blitz-interviu:

„În această confruntare sportivă echipa noastră a dat dovadă de caracter, dar și de măiestrie. În sfârșit am reușit să închegăm un lot competitiv și bătăios. Rămânem puțin în urmă la capitolul experiență. Câștigând cu 5-1, am permis adversarului să-și revină și era cât pe ce să plătim pentru asta. Însă băieții au reușit să se mobilizeze, printr-un efort extraordinar de voință obținând acestă victorie ce ne aduce medaliile de argint ale Campionatului. Vă promit că și în următorul sezon vom tinde la distincțiile supreme, oferind suporterilor un spectacol fotbalistic pe măsură”, a menționat Denis Melnicov imediat după încheierea partidei.

Iulian BOGATU

Foto: Vadim CAFTANAT

[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *