Arhivă

A fost reluat Campionatul Moldovei la fotbal pe plajă

[:ro]Meciurile Campionatului Republicii Moldova la fotbal pe plajă au fost reluate în data de 27 iulie curent. Astfel, în cadrul etapei a VIII-a din returul competiției, pe terenul de nisip din Parcul Valea Morilor s-au disputat două partide. În prima confruntare Clubul Fulger Ialoveni a întâlnit formația Nistru Grătiești.

Primele două reprize au purtat un caracter echilibrat, echipele tatonându-și cu prudență adversarul.  În consecință, prima parte a jocului s-a încheiat cu un scor alb: 0-0. În a doua repriză grătieștenii reușesc să deschidă rapid scorul, apoi să-și dubleze avantajul. Ialovenenii dau replica, marcând din penalty. Nistru atacă în valuri și reușește desprinderea: 3-1. Și iarăși formația din Ialoveni reduce din hadicap, înscriind spectaculos. Astfel, fluierul final al mitanului secund înregistrează un avantaj minimal al echipei din Grătiești, scor 3-2. Avantaj care în ultima repriză luă proprții, pregătirea fizică de excepție a formației Nistru spunându-și cuvântul.

NISTRU Grătiești – CS FULGER Ialoveni 8-2 (0-0, 3-2, 5-0).

„Ne-a trebuit ceva timp ca să redobândim coordonarea de joc, slăbită un pic din cauza că o parte din coechipierii noștri au fost plecați o anumită perioadă în cantonamente și angajați în meciuri pentru selecționată. În a treia repriză am redevenit acea echipă pe care o cunosc spectatorii. Cred că jocul pe care îl demonstrăm ne permite să aspirăm la un loc cât mai sus de pe podiumul de premiere”, a menționat Ilie Lîs, căpitanul formației Nistru Grătiești.

În cealaltă partidă a zilei, campioana en-titre, CS Djoker Chișinău, a surclasat fără drept de apel formația Sportul Studențesc ULIM, echipa universitară doar în prima repriză reușind să lupte de la egal la egal: 2-2. Aceasta din urmă chiar a deschis scorul, printr-un gol spectaculos marca Valeriu Baeșu, dintr-o lovitură maiestuoasă cu capul. Mai mult decât atât, la un moment dat Sportul Studențesc conducea cu 2-0, însă suflul victorios se epuiză iremediabil pe parcursul reprize secunde, către mijlocul mitanului scorul fiind de 2-6 în favoarea celor de la Djoker. Printr-o zvâcnire de orgoliu, universitarii reduc din dezavantaj: 4-6. Însă pregătirea fizică mai bună și capacitatea de mobilizae mai mare a liderului Campionatului au fost acele argumente la care Sportul Studențesc nu a mai avut o replică.

CS DJOKER – Sportul Studențesc ULIM 9-4 (2-2, 6-2, 1-0)

Două meciuri din cadrul etapei a IX-a s-au desfășurat duminică, 28 iulie, pe plaja de lângă Lacul Valea Morilor:

Sportul Studențesc ULIM – CS FULGER  7-7 (3-2, 0-2, 3-2, 1-1), 2-1 la lovituri de departajare

AO OLIMPIA Budești – NISTRU 4-6 (0-4, 3-0, 1-2).[:]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *