Competiții

Nistru Chișinău și FC Tinerețea – campioane a Moldovei la fotbal pe plajă

Campionatele Moldovei la seniori și Under-17 la fotbal pe plajă și-au desemnat câștigătorii. Partidele au fost găzduite de Arena Beach Soccer din Parcul „La Izvor” al capitalei, remarcându-se prin suspans și spirit concurențial extrem de înalt.

Seniori

Nistru Chișinău și-a adjudecat titlul de campioană națională pentru al doilea an consecutiv. Echipa pregătită de Ruslan Pernai a excelat la toate capitolele, învingând pe 20 august, în meciul doi al finalei, formația FC Ghidighici, scor 3-2, după ce câteva zile mai devreme s-a impus și în prima partidă cu 5-0.

Nistru Chișinău – FC Ghidighici 3-2
Au marcat: Andrei Negara (6), Dumitru Graur (20), Constantin Gurjui (26), respectiv Alexandru Sîrghi (26, 36)

Spectatori: 200

Arbitri: Oleg Cebotari, Piotr Stoianov
Al 3-lea oficial: Daniil Cara

Nistru: 12. Ruslan Istrati, 5. Andrei Negara, 75. Dumitru Graur, 11. Leonid Podlesnov, 10. Alexandru Florea, 9. Constantin Gurjui, 22. Alexei Capsamun, 13. Alexandru Eremia, 96.Evgheni Gherganov, 1. Nicolae Garanovschi, 7. Nicolae Ignat, 3. Grigore Cojocari, 
Antrenor: Ruslan Pernai 

FC Ghidighici: 21. Oleg Chitoroagă, 10. Dumitru Cibotaru, 8. Alexandru Sîrghi, 3. Constantin Nița, 7. Nicolae Șchiopu, 99. Gheorghe Dabija, 12. Victor Moldovan, 4. Aurel Boaghe, 5. Victor Rău, 22. Alexandru Țîmbalist, 11. Dorin Bodrug, 23. Ion Dănilă
Antrenor: Dumitru Cibotaru

Pe locul 3 s-a clasat Sportul Studențesc ULIM, care a trecut de FC Tinerețea (scor general 2-0). FC Olimpic a încheiat campionatul pe poziția a cincea după ce a câștigat duelul cu FC Budești (scor general 2-0). Next s-a impus în primele două meciuri cu CS Ialoveni și a ocupat locul 7.

 Cel mai bun golgheter a devenit Leonid Podlesnov (BSC Nistru) cu 28 de reușite, devansându-i pe colegii Andrei Neagră, Nicolae Ignat, precum și pe Dumitru Cibotru (FC Ghidighici) și Viorel Purcică (CS Ialoveni), toți cu câte 18 goluri.

Echipele premiante s-au ales cu diplome, medalii şi cupe din partea conducerii Federației Sportive de fotbal pe plajă. Iar din partea sponsorului general Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), formațiile de primele trei locuri au primit și premii în bani. Cu un premiu special a fost distinsă și naționala Moldovei de fotbal pe plajă, care a devenit luna trecută campioană europeană în Divizia B.

La ceremonia de premiere au participat Eduard Creţu, preşedintele Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din R. Moldova; Iurie Bulgăreanu, secretar general al forului de profil; Ion Rusu, reprezentant A.S.I.C.S. 

În categoria de vârstă de până la 17 ani, campioană a devenit Fotbal Club Tinerețea, podiumul de premiere fiind completat de Școala Sportivă Strășeni și Clubul Sportiv Petrești.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *