Competiții

Nistru Chișinău și-a adjudecat Supercupa Moldovei

BSC Nistru a câștigat pe 29 mai a.c. Supercupa Moldovei la fotbal pe plajă, învingând în meciul final campioana en-titre, Djoker Chișinău, scor 4-3, după seria loviturilor de departajare.

Spectacol de zile mari

Ținem să remarcăm că Finala Supercupei s-a constituit într-o adevărată sărbătoare a fotbalului, organizată magistral de Federația Sportivă de Fotbal pe Plajă din Republica Moldova (FSFPM), cu susținerea Federației Moldovenești de Fotbal (FMF).

De menționat că publicului spectator i s-a permis pentru prima data în acest an să asiste în tribunele cochetului Stadion Beach Soccer Arena din Parcul „La Izvor” al capitalei. Și putem spune cu toată încrederea că amatorii fotbalului pe plajă autohton n-au rămas dezamăgiți. Atmosfera creată în incinta Arenei de prestația plină de feeric a formațiilor fotbalistice, dar și de echipa de majorete (dansatoare) predispunea la savurarea unui spectacol de zile mari. Însă haideți să revenim la meciul propriu-zis.

Duelul portarilor

Prima repriză a fost una de tatonare, ambele echipe căutând să intuiască punctele slabe ale adversarului și să-și protejeze la maximum propriile buturi. La pauză scorul așa și nu a suferit modificări. Iar în partea a doua a meciului cu o deosebită pregnanță au ieșit în evidență portarii. Astfel, Ruslan Istrati, goalkeeperul clubului Nistru, a deschis scorul cu o lovitură puternică de la propria poartă, trimițând mingea în vinclu și trezind exclamații de admirație și uimire în tribune. Replica urmă imediat. De această dată veni rândul lui Oleg Chitoroagă, portarul celor de la  Djoker, să înscrie cu un șut violent din propriul careu, scor 1-1. Iar odată cu fluierul de încheiere a reprizei, Ruslan Istrati a mai marcat încă o dată (2-1), al doilea său gol parcă fiind tras la indigo cu prima reușită, care a dus la deschiderea scorului.

Spectacolul sportiv a continuat și în mitanul al treilea, când Victor Iordachi reușește egalarea, cu aproximativ trei minute înainte de expirarea timpului regulamentar, trimițând partida în prelungiri. Repriza adăugată, cu o durată de trei munute, nu aduse câștig de cauză niciunei echipe, deși ambele au avut ocazii destule de a trece în avantaj.

La penalty-uri mai bine s-au prezentat discipolii antrenați de Ruslan Pernai: 2-1 pentru Nistru Chișinău (au înscris Nicolae Ignat, Alexandru Eremia, respectiv Serghei Nicolaiciuc). Astfel, deținătoarea Supercupei Moldovei a obținut dreptul de a reprezenta țara noastră în cadrul turneului internațional Euro Winners Cup 2021, ce se va desfășura în perioada 12-19 iulie curent în orașul Nazaré, Portugalia.

Cel mai bun jucător din cadrul meciului contând pentru Supercupa Moldovei a fost desemnat portarul Ruslan Istrati (Nistru). Premiul special (oferit de Compania Boviline, partenerul tehnic al FSFPM) acestuia i-a fost înmânat de Eduard Crețu, președintele Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din Moldova.

Andrei Negară, căpitanul echipei învingătoare, a primit trofeul principal din mâinile lui Nicolae Cebotari, secretarul general al FMF, iar medaliile au fost oferite de către președintele FSFPM, Eduard Crețu, și Iurie Bulgăreanu, secretarul general al forului de profil.

Iulian BOGATU

Supercupa Moldovei:

BSC Nistru – CS Djoker 4-3 (0-0, 2-1, 0-1, 0-0 în prelungiri; 2-1 la lovituri de departajare)

Foto: Vadim Caftanat și Oleg Bilsagaev

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *