FSFPM

Nicolae Ignat: ”A fost un an senzațional!”

Moldoveanul Nicolae Ignat a devenit cunoscut în întreaga lume grație golului său, marcat în finala campionatului european de fotbal pe plajă, Divizia B, organizat la Chișinău vara trecută, care a fost votat de suporterii din întreaga lume drept cel mai frumos al anului 2021 în fotbalul pe plajă mondial!!!  

Astfel, unul din liderii echipei naționale de fotbal pe plajă a fost distins cu premii speciale de Federația Internațională de profil și Federația Moldovenească de Fotbal.

Despre cel mai bun an din carieră, fotbalistul de 28 de ani a povestit într-un interviu pentru site-ul fmf.md.

– A fost un an uimitor. În special pentru naționala noastră de fotbal pe plajă. Am câștigat calificările Diviziei B, chiar în fața propriilor suporteri. Toți băieții au jucat la un nivel foarte înalt, au muncit și au luptat la maxim pentru acest rezultat. Vreau să mulțumesc familiei, care este mereu alături de mine, antrenorului Ruslan Pernai, și colegilor, pentru că împreună am depus o muncă enormă ca să ajungem la acest nivel. Sperăm să continuăm la fel și în anii următori.

– Cum e să fii jucătorul care a marcat golul anului în fotbalul pe plajă?

– Nu m-am așteptat că anume golul meu va fi ales. Mi-a reușit un gol superb în finala cu Estonia. A fost așa ca o cireașă de pe tortă. Premiul a fost câștigat și datorită voturilor suporterilor noștri, ceea ce înseamnă că fotbalul pe plajă devine tot mai apreciat în Moldova. Le mulțumesc fanilor că sunt alături de sportivi, de echipe, în orice sport. Pentru noi contează foarte mult aprecierea fanilor. 

– Toate aceste momente pozitive vor contribui la dezvoltarea fotbalului pe plajă? Mă refer aici și atmosfera din tribune în timpul meciurilor, arena superbă din parcul La Izvor, găzduirea competițiilor de anvergură, care au trezit un interes enorm în rândul amatorilor fotbalului…

– Vreau să le mulțumesc spectatorilor care au fost alături de noi și ne-au ajutat să câștigăm turneul. După așa rezultate sunt sigur că tot mai mulți copii vor dori să practice acest gen de fotbal. Băiatul meu mai mare, Darius (7 ani) deja se antrenează în Academia Nistru, deschisă în 2021 și care are secție de futsal, iar din primăvară și de fotbal pe plajă. Mulți tineri la fel mă întreabă unde pot veni la antrenamente, la ce cluburi sau măcar să asiste la meciuri. Cât despre stadion, într-adevăr este foarte frumos, poate cel mai frumos din Europa. Nu am mai văzut asemenea arene. La scurt timp de la inaugurare, am reușit deja să obținem și victorii frumoase cu echipa națională. Este benefic că se fac investiții și în fotbalul pe plajă.

– Multă lume te cunosc ca pe un jucător de fotbal pe plajă. Dar tu mai alergi și pe terenurile de fotbal, în Divizia B, în competițiile de futsal sau la turneele de mini-fotbal. Cum reușești pe toate?

– În primul rând trebuie să ai dorință și să depui multă muncă. Dacă ești perseverent, le reușești pe toate, inclusiv ca să fiu alături de familia mea, care mereu mă încurajează în toate, fapt pentru care îi mulțumesc din suflet. 

– Cum ai început să practici fotbalul?

– Am început să practic fotbalul destul de tîrziu, la 14 ani, la școala de fotbal Voran. Am evoluat puțin în Divizia Națională de juniori. La 18 ani am ajuns în futsal, iar treptat și în fotbalul pe plajă, mai ales că eu sunt originar din comuna Grătiești, care de mulți ani are echipă de fotbal pe plajă. Ion Cușnir este antrenorul care mi-a ghidat primii pași în fotbalul pe plajă. Încet încet, prin muncă, mi-a plăcut acest gen de fotbal, care este unul foarte spectaculos. 

– Mai ai și alte pasiuni în afară de fotbal?

– M-am născut într-o familie de florari, de aceea și florile și-au găsit loc în viața mea. În tmpul liber, ne ocupăm cu creșterea și îngrijirea florilor. Totuși, fotbalul pe plajă este cea mai mare pasiune a mea

Anul acesta a fost plin și de alte realizări în cariera jucătorului. Pe lîngă distincțiile primite din partea Federației Internaționale de Fotbal pe Plajă și a Federației Moldovenești de Fotbal, Nicolae se poate lăuda cu două titluri de campion în Amoliga (socca) și unul în competiția națională de fotbal pe plajă, toate în componența echipei Nistru Chișinău. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *