Competiții

Preliminarii Cupa Mondială: Naționala Moldovei și-a luat revanșa în fața Azerbaidjanului

Echipa națională a Moldovei a învins selecționata Azerbaidjanului în primul său meci disputat la turneul de calificare pentru Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă 2024, în cadrul Preliminariilor desfășurate în perioada 2-9 iulie curent la Baku. Astfel, băieții noștri și-au luat revanșa pentru înfrângerea suferită acum patru zile, scor 2-4, la Jocurile Europene Cracovia-Malopolska (Polonia).

De această dată tricolorii din start au preluat inițiativa și au deschis scorul din lovitură de pedeapsă, autor Artiom Turta. După care gazdele reușesc să egaleze peintr-un șut violent al goalkeeperului lor, însă Nicolae Ignat restabilește imediat ecartul, la reluarea meciului de la centrul terenului, printr-un gol în vinclul din stânga: 2-1. În repriza a treia, Dumitru Graur a profitat de greșeală portarului advers și a majorat scorul, azerii doar spre sfârșit de partidă izbutind să reducă din diferență, scor final 3-2 pentru Moldova pe Arena European Games Park din capitala Azerbaidjanului.

În celălalt meci al Grupei „A”, reprezentativa Italiei, proaspătă vicecampioană a Jocurilor Europene, a învins fără mari emoții naționala Estoniei: 3-1 (0-0, 2-1, 1-0). De remarcat că din fiecare cele 4 grupe vor accede în faza play-off primele 2 echipe, iar cele mai bune 4 formații (învingătoare în optimile de finală) se vor califica din partea Europei pentru etapa finală a Cupei Mondiale ce va avea loc în intervalul 15-25 februarie 2024 la Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Buna pregătire și deplasarea la acest turneu a selecționatei Moldovei au fost în mare parte asigurate de sprijinul acordat de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (ASICS), partenera Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din R. Moldova.

Mâine, 6 iulie, discipolii lui Ruslan Pernai se vor confrunta cu selecționata Italiei, iar pe 7 iulie vor juca în compania reprezentativei naționale a Estoniei. Ambele meciurile vor începe la 12:30, ora Moldovei. Partidele vor fi transmise în direct și pot fi vizionate AICI

5 iulie. Azerbaidjan – Moldova 2-3

Au marcat: Elchin Gasimov (8), Kamran Gurbatov (33) / Artiom Turta (4), Nicolae Ignat (8), Dumitru Graur (28).

Arbitru: Vitalij Gomolko (Lituania).

Azerbaidjan: Vagif Shirinbayov, Elchin Gasimov, Rafig Karimov, Amid Nazarov, Orkhan Mammadov, Jomard Bakhshaliyev, Sabir Allakhguliyev, Elshad Manafov, Isa Zeynalli, Fuad Huseynov, Ramil Aliyev, Kamran Gurbatov, Tural Gurbatov, Huseyn Akhundov. Antrenor: Hikmat Baghirov.

Moldova: Ruslan Istrati, Nicolae Garanovschi, Nicolae Ignat, Leonid Podlesnov, Grigore Cojocari, Vasile Mîță, Dumitru Graur, Evgheni Borovschi, Alexandru Sîrghi, Artiom Turta, Serghei Schițenco, Alexandr Ceh. Antrenor: Ruslan Pernai.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *