Arhivă

Mundialito-2020. SC Braga – campioană mondială printre cluburi

SC Braga s-a impus pe 16 februarie a.c. în finala Campionatului Mondial intercluburi desfășurat la Moscova. Clubul portughez a surclasat fără drept de apel formația Spartak Moscova, scor 8-3 (3-0, 1-1, 4-2), obținând trofeul principal pentru al doilea an consecutiv. În finala din 2019, CS Braga a câștigat meciul în fața echipei italiene Catania BS.

În finala mică, Lokomotiv Moscova a obținut o victorie facilă în confruntarea cu Tokyo Verdy (Japonia): 6-2 (2-1, 1-1, 3-0). În meciul pentru locul V, Levante Valencia (Spania) a reușit să se impună, în timpul suplimentar de joc, în fața celor de la Rio de Janeiro (Brazilia), scor 5-4 (3-1, 0-2, 1-1, 1-0). Iar în partida contând pentru poziția a VII-a, Alanya Belediyespor (Turcia) a învins cu 8-4 (3-2, 3-1, 2-1) formația elvețiană Grasshopper Zurich.

Titlul de Cel mai bun jucător al turneului a fost acordat fundașului brazilian Filipe (SC Braga). Coechipierul și conaționalul său Rafa Padilha a fost desemnat Cel mai bun portar. Golgeter al Mundialito-2020 a devenit jucătorul formației spaniole Levante Valencia, Edu Suarez, cu 10 goluri marcate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *