Competiții

Moldova – Slovacia 6-0

Selecționata Moldovei de fotbal pe plajă s-a impus cu un neverosimil 6-0 (1-0, 2-0, ) în primul său meci – disputat împotriva reprezentativei Slovaciei – din cadrul Campionatului European de fotbal pe plajă, în grupa „A”.

Meciul însă a început cu atacurile echipei oaspete, iar în minutul trei goalkeeperul nostru Ruslan Istrati salvează poarta reținând mingea trimisă printr-o foarfecă de toată frumusețea. După care își mai salvează o dată echipa, parând în min. 4 un penalty. Trecând printr-un astfel de duș rece, naționala Moldovei dintr-o dată parcă se dezmetici, înscriind un eurogol marca Nicolae Ignat, care din fața porții a lobat cu capul după o pasă a portarului Ruslan Istrati. Se vedea de la o poștă că acești jucători se înțeleg de minune, ei fiind și colegi de echipă la Nistru Chișinău. Cu scorul de 1-0 formațiile au plecat la pauză.

După reluarea partidei, căpitanul Grigore Cojocari a mai înscris de două ori în uralele publicului dornic de spectacol: prima dată dintr-o lovitură liberă din propria jumătate de teren, iar a doua – din fața porții după o centrare laterală. În repriza a treia Leonid Podlesnov reușește să marcheze, ieșind unu la unu cu portarul slovacilor, Peter Tarr, scorul final fiind stabilit de golurile lui Andrei Negară (din penalty) și Constantin Gurjui. Astfel, discipolii lui Ruslan Pernai s-au instalat în fruntea clasamentului grupei, făcând o opțiune serioasă pentru calificare în etapa play-off.

30 iulie: Moldova – Bulgaria, ora 18.30

Reamintim că Turneul Euro Beach Soccer League, Divizia B, se derulează în perioada 28 iulie – 1 august a.c. pe Arena de fotbal pe plajă din Chișinău. În data de 30 iulie, la ora 18.30, tricolorii vor înfrunta lotul Bulgariei. Per total, la competiție participă 11 echipe naționale, divizate în trei grupe:

Grupa A: 1.Moldova – 3 puncte, 2.Bulgaria – 0, 3.Slovacia – 0;

Grupa B: 1.Grecia – 3, 2.Kazahstan – 3, 3.Lituania – 0, 4.Suedia – 0;

Grupa C: 1.Estonia – 3, 2.Cehia – 3, 3.România – 0, 4.Norvegia – 0 .

În celelalte meciuri din prima zi de concurs au fost înregistrate următoarele rezultate: România – Estonia 3-8, Kazahstan – Lituania 4-3, Norvegia – Cehia 1-6, Suedia – Grecia 1-4.

Câștigătoarele grupelor și cea mai bine clasată echipă de pe locul doi vor lupta pentru desemnarea campioanei turneului de la Chișinău. De asemenea, în paralel, vor fi organizate și miniturnee pentru locurile 5-8 și 9-11. Faza play-off și finalele sunt programate pentru zilele de 31 iulie și 1 august.

Primele șapte echipe în clasamentul final se vor califica la turneul de promovare în eșalonul superior, care va avea loc în stațiunea Figuiera Da Foz (Portugalia) în perioada 9-12 septembrie, iar campioana va obține dreptul de a promova în Divizia A, de elită.  

Programul meciurilor din 29 iulie

România – Norvegia (ora 12:00)

Kazahstan – Suedia (13:15)

Bulgaria – Slovacia (14:30)

Cehia – Estonia (16:00)

Grecia – Lituania (17:15)

Intrarea la stadion este liberă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *