Competiții

Moldova – Malta 4-1

A fost dat startul Campionatului European la fotbal pe plajă – Euro Beach Soccer League, Divizia B, găzduit pe terenul de nisip al Arenei din Parcul „La Izvor” din Chișinău. Înainte de meciul inaugural, a avut loc Conferința de presă cu participarea președintelui Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din Moldova (FSFPM) Eduard Crețu, directorului turneului Alexandru Golban și directorului de evenimente organizate din partea Federației Internaționale de Fotbal pe Plajă, Josep Ponset.

Conferință de presă

„Îi felicit pe amatorii fotbalului din Republica Moldova cu ocazia inaugurării la Chișinău a acestui turneu sportiv de talie mondială, care va fi transmis online în mai multe țări ale lumii. De asemenea, îi mulțumesc președintelui forului internațional de profil Joan Cuscó pentru sprijinul acordat în vederea desfășurării acestui eveniment de anvergură – o adevărată sărbătoare a sportului oferită microbiștilor noștri. Le mulțumesc și celor peste 10 persoane din cadrul FMF implicate în organizarea competiției”, a menționat Alexandru Golban.   

La rândul său, Eduard Crețu, președintele FSFPM, a declarat că „Federația Sportivă de Fotbal pe Plajă din Moldova este recunoscătoare forului internațional, precum și FMF pentru aportul la edificarea acestei minunate Arene, construcția căreia a fost una din condițiile de bază pentru ca țării noastre să i se încredințeze organizarea evenimentului care va începe astăzi. În ceea ce privește turneul propriu-zis, ne propunem promovarea echipei naționale în Divizia valoric superioară, una de elită.”

În continuare, directorul de evenimente organizate al Federației Internaționale de Fotbal pe Plajă, Josep Ponset, a remarcat: „Mă bucur că Republica Moldova este capabilă să găzduiască turnee de fotbal pe plajă de cel mai înalt rang. Locația și infrastructura permit pe deplin acest lucru. Iar formula de derulare a întrecerilor este una optimă, după părerea mea. De fapt, meciurile din faza grupelor vor fi decisive în economia turneului, ce va stabili soarta calificării în Divizia A.”

Debut de succes

În primul său meci la acest turneu, reprezentativa Moldovei și-a confirmat statutul de favorită, învingând fără drept de apel selecționata Maltei, scor 4-1. Totuși prima repriză, chiar dacă s-a desfășurat sub semnul inițiativei tricolorilor – un adevărat asalt –, a înregistrat un scor alb. Aclamațiile microbiștilor din tribune, strigate mai cu seamă de copiii școlilor de fotbal, încurajează echipa noastră să persevereze, în presimțirea golului.

Iar către minutul 17 dominația discipolilor lui Ruslan Pernai este totală, Andrei Negara deschizând scorul după ce finaliză cu capul o centrare venită dintr-o aruncare de out – o combinație exersată minuțios la antrenamente. Încă peste 3 minute Nicolae Ignat majorează scorul printr-o lovitură de la distanță, iar în min. 21 Andrei Florea fructifică o lovitură liberă de la centrul terenului: 3-0 și conturile practic erau încheiate.

În mitanul al treilea portarul maltezilor, R. Caruana, înscrie de la distanță în min. 31, aducând coechipierilor săi o urmă de speranță. Ei se avântă în atac, însă doar mai primesc un gol în ultimul minut, Grigore Cojocari marcând din lovitură liberă din propria jumătate de teren.  

„În pofida scorului, meciul a fost destul de solicitant, mai ales din punct de vedere fizic. Am văzut echipa malteză la antrenamente, așa că eram pregătiți că ei o să opună o mare rezistență. Deci am abordat cu toată seriozitatea acest meci”, a spus la sfârșit de partidă Ruslan Pernai, selecționerul echipei Moldovei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *