Competiții

Moldova – Grecia 5-1. În marea finală vom întâlni Turcia. Programul meciurilor de duminică, 31 iulie 2022

După victoriile reprezentativei Moldovei de fotbal pe plajă asupra naționalelor Maltei, Angliei și României în cadrul Grupei A, a urmat meciul din semifinale contra selecționatei Greciei, în vederea accederii în marea finală a Campionatului European la fotbal pe plajă – Euro Beach Soccer League, Divizia B, găzduit pe terenul de nisip al Arenei din Parcul „La Izvor” al capitalei. În a patra zi de concurs, tricolorii au continuat tradiția invincibilității, rămânând unica echipă care nu a pierdut niciun punct la aceste Europene. În semifinale, tricolorii au surclasat fără drept de apel naționala Greciei, scor 5-1.

Nu au lipsit momentele amuzante în teren, care au făcut deliciul publicului. Astfel, înainte de fluierul de start, portarul elenilor, Nikoloau, nu s-a dumerit bine de rezultatul tragerii la sorți și s-a instalat să apere poarta Moldovei. Iar peste 8 minute el deja scotea mongea din plasa porții echipei sale, după un șut imparabil din lovituă liberă de la centrul terenului al lui Andrei Florea, ce a țintit vinclul: 1-0, scor ce s-a păstrat până la pauză.

În minutul 4 după reluarea meciului, portarul Ruslan Istrati șutează puternic, iar înaltul Eugeniu Borovschi e pe fază, deviind cu capul mingea în vinclul porții, fără nicio șansă pentru goalkeeperul grec: 2-0. În mitanul al treilea Artiom Turta majorează avantajul echipei noastre cu o lovitură ce păcăli portarul advers, iar Andrei Florea face ca scorul să ia proporții, fructificând o centrare de pe flancul drept: 4-0. Peste un minut peninsularii au redus din handicap prin Tsitsaris (4-1), iar acordul final i-a aparținut lui Grigore Cojocari, care zguduit vinclul porții grecești printr-o lovitură de la centrul terenului la colțul scurt, de o forță uriașă, ce-i este caracteristică, scor final 5-1.

„Fiecare membru al echipei s-a concentrat exemplar pe ce are de făcut, în vederea asigurării unei coordonări cât mai eficiente de joc; ca să nu piardă lupta pe porțiunea de care este responsabil. Antrenorul echipei, Ruslan Pernai, acordă o atenție deosebită rezistenței psihologice, de moral, a discipolilor, nefiind neglijată nici compartimentul pregătirii fizice și tehnico-tactice, acești factori contribuind în mare parte la succesul de până acum al formației noastre”, a specificat portarul Ruslan Istrati, care a avut câteva intervenții providențiale, salvându-și echipa în repetate rânduri.

În urma acestui rezultat, tricolorii vor întâlni finala mare, care se va desfășura duminică, pe 31 iulie a.c., redutabila selecționată a Turciei, care anul trecut a evoluat în Divizia A, una de elită. În semifinale, „otomanii” au învins într-un meci cât se poate de spectaculos lotul Kazahstanului, scor 12-10. Echipa învingătoare în acest duel nu numai va intra în posesia trofeului principal, ci și va obține dreptul de a evolua la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska (Polonia), ce vor avea loc în perioada 21 iunie – 2 iulie 2023.  

De asemenea, reprezentativa Moldovei a promovat în Divizia A, în cadrul căreia va evolua anul viitor. Vă prezentăm celelalte rezultate ale partidelor din 30 iulie curent:

Malta – Georgia 5-6, meci pentru locurile 9-12

Norvegia – Lituania 2-1, meci pentru locurile 9-12

Letonia – Danemarca 3-1, meci pentru locurile 5-8

România – Anglia 7-5, meci pentru locurile 5-8

Turcia – Kazahstan 12-10, semifinală.

Pentru astăzi, 31 iulie, la Arena din capitala Moldovei sunt programate 6 partide din faza play-off, care vor decide configurația finală a clasamentului:

Malta – Lituania (ora 12:00), meci pentru locul 11;

Georgia – Norvegia (ora 13:15), meci pentru locul 9;

Danemarca – Anglia (ora 14:30), meci pentru locul 7;

Letonia – România (ora 16:00), meci pentru locul 5;

Kazahstan – Grecia (ora 17:15), finala mică;

MOLDOVA – Turcia (ora 18:30), finala mare.

BILETE:

Tribuna A și C – 50 lei,

Tribuna B – 100 lei (Prețul biletului pentru întreaga zi)

Biletele pot fi procurate pe site-ul BILETE.FMF.MD

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *