Competiții

Turneul de calificare la Cupa Mondială. Moldova a cedat în meciul cu Italia

Selecționata Moldovei a început cât se poate de bine și a doua sa partidă (în prima tricolorii au bătut cu 3-2 echipa gazdă) din cadrul preliminariilor de la Baku (Azerbaidjan), contând pentru calificarea la Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă 2024. Astfel, discipolii antrenorului Ruslan Pernai în minutul 2 au preluat conducerea în meciul cu reprezentativa Italiei, Serghei Schițenco trimițând din fața porții în plasă o minge respinsă de portar după șutul superb din foarfecă a lui Leonid Podlesnov, venit dintr-un unghi extrem de ascuțit din imediata apropiere de poziția de corner.

Lupta de pe terenul de nisip a continuat pe contre, jocul purtând un caracter echilibrat, de forță. Pe finalul reprizei defensiva noastră comite o mică greșeală, italienii primesc dreptul la corner, fază din care egalează: 1-1. Desenul meciului a fost același și în mitanul secund, însă norocul le-a surâs doar adversarilor noștri, care au marcat în min. 21 după o fentă a lui Luca Bertacca la mijlocul terenului, succedată cu un șut ce își atinge ținta la colțul lung, pe lângă bară: 2-1 pentru peninsulari.

În repriza a treia italienii impun un stil de joc mai lent, atletic și cu rupturi, în vederea conservării rezultatului. Chiar și așa, moldovenii au avut inițiativa, creându-și mai multe momente cu adevărat periculoase. Pe final, însă, încordarea generată de miza partidei își spune cuvântul și comitem un fault cu un minut înainte de sfârșitul partidei, iar Squadra Azzurra fructifică lovitura liberă, închizând tabela: 3-1.

În celălalt meci al Grupei „A”, naționala Estoniei a surclasat echipa similară a Azerbaidjan, scor 7-4 (3-2, 3-1, 1-1). Astfel, pentru a obține calificarea, Moldova este obligată în următorul meci, disputat pe 7 iulie la ora 12:30, să învingă selecționata balticilor. Puteți viziona această partidă, accesând AICI.

Buna pregătire și deplasarea la acest turneu a selecționatei Moldovei au fost în mare parte asigurate de sprijinul acordat de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (ASICS), partenera Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din R. Moldova.

6 iulie. Italia – Moldova 3-1 (1-1, 1-0, 1-0).

Au marcat: Tommaso Fazzini (11), Luca Bertacca (21), Gianmarco Genovali (35) / Serghei Schițenco (2).

Arbitru: Mehdi Sayoud (Belgia).

Italia: Sebastiano Paterniti, Leandro Casapieri, Andrea Carpita – Samuele Sassari, Ovidio Alla, Gianmarco Genovali, Luca Bertacca, Tommaso Fazzini, Salvatore Sanfilippo, Alessandro Remedi, Alessandro Miceli, Emmanuele Zurlo, Francesco Fabio Sciacca, Marco Giordani. Antrenor: Emiliano Del Duca.

Moldova: Ruslan Istrati, Nicolae Garanovschi – Nicolae Ignat, Leonid Podlesnov, Grigore Cojocari, Vasile Mîță, Dumitru Graur, Evgheni Borovschi, Alexandru Sîrghi, Artiom Turta, Serghei Schițenco, Alexandr Ceh. Antrenor: Ruslan Pernai.

Clasamentul Grupei „A” după 2 etape: 

1.    Italia – 6 puncte, golaveraj 6-2

2.    Estonia – 3 p., 8-7

3.    Moldova – 3 p., 4-5

4.    Azerbaidjan – 0 p., 6-10.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *