Competiții

La Chișinău a demarat, cu meciuri de foc, Cupa Moldovei la fotbal pe plajă

Cupa Moldovei la fotbal pe plajă 2023 a demarat la 15 iulie prin meciurile etapei sferturilor de finală. Partidele s-au desfășurat pe cocheta Arenă polivalentă din Parcul „La Izvor” al capitalei, purtând un caracter intransigent, plin de nerv.

Meci cu scântei

Fără doar și poate, duelul central al zilei l-a constituit confruntarea dinte campioana en-titre, Nistru Chișinău, și BSC Atlant. Meciul s-a dovedit din start a fi unul cu scântei, desfășurându-se pe contre. Iar scorul fu deschis în debutul jocului de campionii în exercițiu, printr-un euro-gol al lui Dumitru Graur, care a șutat din mers în viteză, ca din tun, de la marginea din dreapta a careului, mingea zguduind plasa din vinclul de la colțul lung, fără nicio șansă pentru portar. Însă cei de la BSC Atlant, conduși de pe banca tehnică de către Denis Melnikov, nici gând să se descurajeze de un astfel de început, reușind în scurt timp, să marcheze timp de două minute de tot atâtea ori, la pauză scorul fiind de 2-1 în favoarea lor.

Iar la încă două minute de la reluare, „atlanții” conduceau cu 3-1, fructificând o gafă a portarului advers. Însă discipolii antrenorului Ruslan Pernai repede au redus din diferență, ca, după un asalt în toată legea, la pauză să conducă deja cu 4-3. În repriza a treia Nistru a majorat diferența (5-3), după care Atlant a redus handicapul dintr-o lovitură liberă. Iar cu 12 secunde înainte de fluierul final, când părea că nu mai e nimic de făcut, printr-o acțiune individuală de toată frumusețea ce a constat în driblarea portarului și apărătorului, scorul a devenit egal: 5-5.

Timpul adăugat de joc n-a adus schimbări pe tabela de marcaj, recurgându-se astfel la loteria loviturilor de departajare, unde norocul le-a surâs actualilor campioni: 3-2.     

Nistru Chișinău – BSC Atlant 5-5 (1-2, 3-1, 1-2), 3-2 la penalty.

Într-un alt meci al zilei, FC Budești a învins la pas echipa CS Ialoveni, scor 7-3. „Această victorie am obținut-o grație eforturilor colective ale întregii echipe. Nu vreau să evidențiez acum pe cineva anume, căci pentru noi este prioritar ca jucătorii să dea dovadă de coeziune și coordonare, ceea ce până la urmă au realizat cu brio în acest meci, lucru pentru care le sunt recunoscător. În partida următoare, cu campioana țării, vom avea parte de un veritabil examen, de care ne vom pregăti minuțios”, a menționat Danil Ivanov, antrenorul formației din Budești.

În celelalte două meciuri din semifinale au fost înregistrate următoarele rezultate:

FRESH START – CS PETREȘTI 11-2

FC TINEREȚEA – FC OLIMPIC PAȘCANI 3-0 (victorie tehnică).

Meciurile din cadrul semifinalelor vor avea loc sâmbăta viitoare, 22 iulie, pe aceeași Arenă de fotbal pe plajă din Parcul „La izvor”. Intrarea este liberă.

Buna desfășurare a turneului a fost în mare parte asigurată de sprijinul acordat de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (ASICS), partenera Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din R. Moldova.

Foto: Vadim Caftanat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *