Competiții

A demarat Campionatul Moldovei la fotbal pe plajă, ediția 2023

Vezi rezultatele, secvențe fotografice și comentarii pe marginea subiectului

Partidele etapei I a Campionatului Moldovei la fotbal pe plajă, aflat la a 16-a ediție, s-au desfășurat duminică, 4 iunie curent, în Parcul „La Izvor” al capitalei. În meciul inaugural, cu o asistență numeroasă în tribune, s-au confruntat echipele FC TINEREȚEA și CS PETREȘTI, debutanta turneului.  

Oaspeții din Petrești, Ungheni, s-au dovedit a fi mai activi în debut, reușind să deschidă scorul în minutul 5: au înscris din fața porții după o reluare a unui șut violent din afara careului respins cu greu de portar. Ei și-au păstrat intact avantajul până la sfârșitul reprizei, fiind de remarcat că pe final goalkeeperul lor a respins și o lovitură de pedeapsă.

Iar în același al 5-lea minut, doar că al mitanului secund, Clubul de Fotbal Tinerețea a restabilit echilibrul pe tabela de marcaj, printr-un gol de toată frumusețea, înscris cu capul practic de pe linia porții, după o centrare superbă din afara careului. Petreștenii imediat au reluat asaltul, grație unui efort exemplar și entuziasmului debordant demonstrat de tinerii fotbaliști, în marea lor majoritate cu vârste de 14-15 ani. În mod deosebit s-au evidențiat jucătorii Nicolae Nistiruc, Vladislav Stalașciuc, Vlad Nichiforov ș.a., dând dovadă de calități tehnice remarcabile și viteză impresionantă. Totuși tinerețea lor fragedă și lipsa de experiență nu a permis echipei oaspete să mențină tempoul adoptat inițial, ei cedând cu 2-6. Însă potențialul formației este evident, la fel ca și spectaculozitatea jocului de care au dat dovadă cu un elan debordant și cuceritor.

În meciul următor la rampă au ieșit campionii în exercițiu, BSC Nistru Chișinău, care au învins fără drept de apel formația FC Budești (10-0). Discipolii antrenorului Ruslan Pernai, care este și selecționerul echipei naționale, și-au confirmat cu brio statutul, printr-un joc de cea mai înaltă clasă, având și câțiva tineri debutanți în lot, de o valoare incontestabilă.

Apoi veni și partida a treia a zilei, în care CS Ialoveni a surclasat cu 6-2 o altă echipă debutantă, BSC Atlant. „Băieții lotului din Ialoveni au avut mari emoții înaintea confruntării, dat fiind că este meciul lor de debut. Până la urmă, au reușit să se mobilizeze și să-și organizeze exemplar linia de atac, învingând pe merit o echipă cu jucători de top în componență”, a menționat tehnicianul Clubului Sportiv Ialoveni, Mihai Răileanu.  

La rândul său, Eduard Crețu, președintele Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din Moldova, a remarcat: „Este îmbucurător faptul că ediția din acest an întrunește opt echipe, dintre care trei sunt debutante. Datorită funcționalității Campionatului intern, reușim să creăm și o reprezentativă națională competitivă, care a acces în elita fotbalului pe plajă european.”     

Etapa a II-a a Campionatului va avea loc pe 7 iunie a.c., pe Arena Parcului „La Izvor” din Chișinău, urmând să se deruleze următoarele meciuri:  

FRECH START – CS PETREȘTI

FC OLIMPIC – CS IALOVENI   

BSC ATLANT – FC BUDEȘTI

BSC NISTRU – FC TINEREȚEA. 

Intrarea la meciurile etapei este liberă.           

Foto: Vadim CAFTANAT                    

                                                                                   

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *