Arhivă

Joan Cuscó: „Vom lupta în sensul prevenirii și contracarării efectelor generate de coronavirus”

[:ro]Președintele Organizației Mondiale de Fotbal pe Plajă (Beach Soccer Worldwide – BSWW), Joan Cuscó, a făcut o declarație adresată tuturor sportivilor și amatorilor probei de fotbal pe plajă, în legătură cu pandemia COVID-19.

„Avem obligația de a gândi global; haideți să acordăm prioritate asigurării securității sportivilor și suporterilor. Vom respecta întocmai recomandările emise și măsurile propuse de guvernele diferitelor țări, precum și de organizațiile ce activează în cadrul sistemelor de ocrotire a sănătății din lumea întreagă, pentru a preveni și contracara efectele extrem de nocive generate de coronavirus”, a menționat Joan Cuscó.

De asemenea, președintele BSWW a reiterat că activitatea organizației, în fruntea căreia se află, nu a fost sistată. Astfel, munca în vederea organizării unor competiții internaționale de fotbal pe plajă se desfășoară în continuare. Odată cu depășirea pericolelor legate de pandemia COVID-19, sezonul sportiv va fi reluat neîntârziat.

„Haideți să rămânem puternici. Haideți să fim uniți. Haideți să rămânem acasă”, acestea au fost cuvintele de încheiere din declarația lui Joan Cuscó.

Reamintim că Organizația Mondială a Sănătății a anunțat pe 11 martie curent despre declanșarea pandemia COVID-19. În aceast context, Organizația Mondială de Fotbal pe Plajă a decis pe 13 martie a.c. stoparea până în data de 1 iunie 2020 a tuturor competițiilor desfășurate sub egida sa.[:]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *