Competiții

Italia – campioană europeană, Moldova își păstrează locul în Divizia de elită

Reprezentativa națională de fotbal pe plajă a Moldovei a învins – în ultimul meci din faza play-out a Diviziei A – selecționata Azerbaidjanului, în cadrul Euro Beach Soccer League 2023 (echivalentul Campionatului European), turneu desfășurat în perioada 19-24 septembrie la Alghero (Italia). Timpul regulamentar s-a încheiat cu scorul de 4-4, echipa câștigătoare stabilindu-se la loviturile de departajare (4-1 pentru tricolori). Astfel, discipolii antrenorului Ruslan Pernai s-au clasat pe poziția 13, păstrându-și locul în elita fotbalului pe plajă european.  

Formația noastră a evoluat în următoarea componență: Ruslan Istrati, Dumitru Graur, Nicolae Garanovschi, Grigore Cojocari, Nicolae Ignat, Artiom Turta, Alexandru Sîrghi, Alexandru Eremia, Eugeniu Borovschi, Toader Vieru, Stanislav Moraru, Ion Canciuc.

Reamintim că în faza play-out, selecționata Moldovei a pierdut în fața Greciei: 2-2, 4-5 la lovituri de departajare. Apoi moldovenii s-au impus în meciul cu Franța: 3-2. Anterior, în etapa grupelor, Moldova a cedat în fața Belarusului (1-9), viitoarea medaliată cu bronz, după care a fost surclasată de viitoarea campioană europeană, Italia, echipa gazdă obținând victoria cu un categoric 8-2. În al treilea său meci din grupa A, echipa noastră a trecut cu 5-3 de Grecia.

În finala mare, Italia a dispus cu 5-4 de Spania, iar în partida pentru medaliile de bronz Belarus a învins la limită Portugalia, scor 6-5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *