Competiții

BSC Nistru Chișinău, locul 20 la Euro Winners Cup 2024

În cadrul prestigiosului turneu Euro Winners Cup 2024 desfășurat în Nazare, Portugalia, în perioada 9-16 iunie, echipa BSC Nistru Chișinău din Republica Moldova s-a clasat pe locul 20.

BSC Nistru Chișinău a evoluat în grupa F, confruntându-se cu adversari redutabili, Rostock din Germania, BSC Pafos din Cipru și BSC Batumi din Georgia.

În primul meci al grupei, BSC Nistru Chișinău a fost învinsă de echipa BSC Pafos din Cipru cu scorul de 2-3, în ciuda golurilor marcate de Nicolae Ignat. În următorul meci, împotriva echipei Rostock din Germania, BSC Nistru Chișinău a reușit să obțină victoria cu scorul de 6-5, golurile moldovenilor fiind marcate de Petru Popescu – 4, Alexandru Sîrghi și Grigore Cojocari.

Păstrând șanse de a obține calificarea în play-off, echipa noastră le-a valorificat cu succes, oferind un meci intens și plin de suspans împotriva formației BSC Batumi din Georgia. Într-o luptă strânsă, BSC Nistru Chișinău a reușit să învingă cu scorul de 3-1, golurile echipei moldovenești fiind marcate de Nicolae Ignat, în minutul 10 al primei reprize, Petru Popescu în minutul 6, iar Eugeniu Borovschi a marcat în minutul 4.

În etapa play-off, BSC Nistru Chișinău s-a confruntat cu o echipă din Israel, BSC Rosh Haayin, și a fost învinsă cu scorul de 2-3. Golurile echipei moldovenești au fost marcate de Eugeniu Borovschi în minutul 4 al primei reprize și Petru Popescu în minutul 6 al metanului al 3-lea.

Reamintim că, cea mai bună performanță din istorie a BSC Nistru la Euro Winners Cup a fost în anul 2021, când au obținut locul 13. Anul acesta echipa noastră a ocupat poziția 20.

Campionatul Național de fotbal pe plajă, ediția 2024, se desfășoară în perioada 7 iunie – 5 iulie, iar faza play-off se ve juca în perioada 31 iulie – 17 august.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *